De vrouwen achter Wine-up

In 2014 zagen we tijdens een etentje met vriendinnen en veel wijn, hoe leuk het is om herkenbare verhalen met elkaar te delen. Iedereen had wel iets: van naderende scheiding, zorg om ouders, leesbril ja / nee, tot brutale pubers. We hebben nog nooit zoveel gelachen. Om onszelf en elkaar. Sindsdien hebben we een hobby: wine-up.nl. We schrijven over ons leven, en dat van onze vriendinnen. Verhalen met een glimlach.


Onze hobby werd een groot succes. Het leidde niet alleen tot dit blog, maar ook tot twee columnboeken en het is inmiddels verfilmd (door de makers van Gooische vrouwen), als de serie Bitterzoet op LINDA.TV en Net5.


Alles is leuker als je af en toe om jezelf kan lachen en weet dat je niet de enige bent met zo’n fantastisch rotleven.

Proost.


Mieke Kosters & Yvanka van der Zwaan

Yvanka (47)

Heeft co-ouderschap over haar drie kinderen van 12, 15 en 17 jaar oud. Ze is in haar dagelijks leven freelance fondsenwerver, auteur bij uitgeverij House of Books en schrijft columns voor verschillende tijdschriften.
In 2018 verscheen haar debuutroman 19% kans op geluk. Op dit moment is ze druk bezig met haar tweede roman.

Mieke (49)

Woont samen met Jaap in Amsterdam en is moeder van drie kinderen (11, 15 en 17 jaar). Ze is expert in gedragsverandering, vooral in afvallen door je eetgedrag blijvend te veranderen. Ze heeft 8 succesvolle afslankboeken geschreven en runt haar eigen bedrijf met coachings- programma's en cursussen: Skinnyminds. Daarnaast schrijft ze op miekekosters.nl over dingen waar ze tegenaan loopt in haar leven én hoe ze daar mee omgaat.