10 dingen die je nooit tegen een puber moet zeggen (als je de vrede thuis wilt bewaren)
17 augustus 2021 

10 dingen die je nooit tegen een puber moet zeggen (als je de vrede thuis wilt bewaren)

Nu de pubertijd z'n intrede heeft gedaan in ons huis is het af en toe oppassen geblazen. Zelfs de, in mijn ogen, meest onschuldige vragen of opmerkingen leiden soms tot een mega woede-uitbarsting en een stampvoetend vertrek naar boven. Daarom hier 10 dingen die je nooit tegen je puber moet zeggen als je de vrede thuis wilt bewaren:

1. Je hoeft toch niet hetzelfde te doen als iedereen, het is juist goed om je eigen keuze te maken
('Braak, braak, bla, bla. Preken doen ze in de kerk mam')

2. Je ziet er wat moe uit, vanavond ga je wat eerder naar bed
(IK BEN NIET MOE en iedereen uit m'n klas mag om half tien naar bed)

3. Heb je mascara op? Goh, leuk.
('Ik heb GEEN mascara op, bemoei je er niet mee')

4. Is er iets tussen jou en je vriendinnen? Je mag me alles vertellen hoor.
('Er is niets, stel toch niet altijd van die stomme vragen')

5. Volgens mij ben je verliefd. Wie is het?
('Ik haat je')

6. Heb je nu nog niet genoeg gegeten? Dit lijkt me wel voldoende
('Ik bepaal dat zelf wel, wil je dat ik anorexia krijg of zo')

7. Als je een topje wilt dragen (voorloper van BH), hoor ik het wel he? Ik zie dat je tepels nu toch wat gegroeid zijn.
(Mam! Je hebt beloofd hier niets over te zeggen. Ik vind dit zooooo stom!)

8. Spot ik daar een haar onder je oksel (of -nog veel erger- een haar bij je spleetje?) T'is dus echt begonnen.
('Ik haat je, ik ga gillen. En als je nog één keer spleetje zegt, loop ik weg')

9. Denk je aan je huiswerk? Nee, eerst de opdracht zelf lezen en dan pas een vraag stellen
('Dat regel ik zelf wel en dat heb ik al gedaan. Ik doe het op mijn manier, back-off')

10. Wil je me helpen met een column over hoe je pubers gek krijgt??
Mam!!! Doe niet zo ontzettend achterlijk. Ik haat die columns van je. Alleen een column over irritante moeders. Daar kan ik je zo mee helpen...

Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.