40 is het nieuwe 30 (not)
15 augustus 2021 

40 is het nieuwe 30 (not)

Je bent zo jong als je je voelt zeggen ze dan. En ja, ik hijs me iedere morgen gewoon in die skinny jeans, heb lang haar, hoge hakken en ook wel eens een rokje aan. Jawel. Dat had ik vroeger niet gedacht. Als twintiger vond ik dat er een leeftijdsgrens zat aan korte rokjes, mouwloze topjes of spijkerbroeken met een scheur. Nu ik veertig+ ben, vind ik dat onzin. Je draagt waar je zin in hebt, met stijl, dat dan weer wel.

Eigenlijk zien de meeste van m’n 40+ vriendinnen er nu een stuk beter uit dan toen ze in de dertig waren, ze voelen zich ook beter.

  • Dertig+ = uitgezakte lijven: want zwanger of aan het ontzwangeren.
  • Dertig+ = pijnlijke borsten door de borstvoeding.
  • Dertig+ = joggingbroeken en makkelijke gympen omdat je meestal loopt te zeulen met een peuter      en baby en luiertas en buggy en speelgoed…
  • Dertig+ = uitgeput zijn door al die gebroken nachten en driftbuien van je kleuter.
  • Dertig+ = huis kopen in crisistijd.
  • Dertig+ = onzeker zijn over je carrière en over al die volwassenkeuzes die je moet maken.
  • Dertig+ = man met baard hebben (brr).

Nee, dan liever 40.

Met meer tijd voor jezelf; want zelfstandige kinderen. Een lichaam dat weer van jou is: want nooit meer zwanger. Je carrière in de lift: want het vertrouwen hebben dat je wel weet waar het over gaat. Zo dacht ik er dus over.

Tot afgelopen weekend. Terug van een weekje vakantie met vriendinnen (ja dat doen we dus ook weer) zaten we over ons fantastische 40+ leven te praten in het vliegtuig. Tot vriendin terugkwam van het toilet en ons adviseerde niet meer naar de wc rechtsachter te gaan. Hangend in het nauwe hokje had ze zo snel niet in de gaten, dat de klep er nog op zat. Helaas viel de stroom niet helemaal meer te stoppen: 40+.

En ja, zo weet je inderdaad zeker dat je 40+ bent: Trampoline springen kan niet meer. Hardlopen met een volle blaas is no go. Niezen kun je beter in je eentje op het toilet doen. De slappe lach krijgen liever thuis naast de kast met schone broeken.

Tja. Dat is dus ouder worden. In je skinny met hoge hakken, carrière maken met een Tena-lady om (?!). Je bent zo jong als je je voelt. Hmmm, even wennen deze.

Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.