Casual Friday

Uitgebluste slons

Er is niets lekkerders om na een lange dag werken met veel formele besprekingen thuis te komen, naar boven te sprinten en je hakken uit te schoppen. Dan dat jasje en die strakke broek uitdoen en als kers op de taart je BH losmaken en langs je mouw naar buiten trekken. Het resultaat is dat ik er ’s avonds regelmatig als een uitgebluste slons bij zit. Dat ben ik dan op zich ook, dus m’n gevoel klopt prima met het plaatje.

In sporttenue naar school

Het lijkt me soms zo lekker om voor jezelf te werken, niet meer iedere dag opgedirkt naar kantoor te hoeven. Gewoon geen pakken, kokerrokken en hakken meer. Ik ben stikjaloers op die moeders in sporttenue bij school: ‘ tja ik ga eerst even een rondje rennen, dan een kop koffie en dan maar eens beginnen’. Ik heb een drukke dag vandaag’. Stoom uit m’n oren, krijg ik dan.

Casual Friday

Maar nu hebben wij sinds een half jaar op kantoor iets nieuws. Het schijnt een paar jaar geleden echt hip te zijn geweest, maar goed. Wij doen sinds een half jaar mee aan: Casual Friday. En dat is ook weer zo wat. Want wat doe je aan naar Casual Friday, zonder door te slaan in het concept?
Een stagiair bij ons op kantoor presteerde het om in een hemd binnen te lopen. Blijkbaar nog wel van een hip merk, maar het zei me niets. Ik moest de hele dag aan Tony Soprano denken… En mijn collega’s op teenslippers vind ik ook lastig; ik zie alleen maar tenen waarvan de tweede teen langer is dan de grote teen. Ik kan niet anders dan er naar kijken.

Eigen regels

Van de weeromstuit heb ik dan maar besloten er niet aan mee te doen. Niet echt althans. Een zwarte spijkerbroek kan wel, een blauwe stonewash jeans niet. En zo heb ik nog wat zelfbedachte regels doorgevoerd: rok tot boven de knie is casual Friday proof, een korte broek niet. Shirt zonder mouwen niet. Witte sneakers wel, de meer sportachtige varianten niet. T’is niet dat anderen op kantoor deze regels ook kennen, ’T is meer een manier om mezelf in de hand te houden…

Thuis werken =

Nu werk ik sinds 3 weken op maandag af en toe thuis. Echt lekker is dat. Dan laat ik alle kledingvoorschriften los. Niemand die me ziet. En jawel, ik ga in sportkleding naar school, plof zonder te douchen achter de computer en lunch daarna relaxed in joggingbroek. Tot afgelopen maandag oudste zoon (13) onverwacht vroeg thuis kwam en me zag zitten. Zo mam, in plaats van Casual Friday, is het voortaan Braless monday voor jou?

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.