De Bitchy moeder

Grijnzend komt ze op me af op het schoolplein. ‘Kapper geweest?’ vraagt ze. Ik knik, lichtelijk trots. ‘Staat je goed joh, heel leuk’. Ze loopt weer door naar een ander clubje moeders en zwiept haar steile haar naar achteren. Terwijl ze achterom naar me kijkt zegt ze nog even snel: ‘Als ik niks aan mijn haar doe, zit het ook zo, met van die krullen. Staat jou wel grappig hoor!!’.
 Ik glimlach sullig en steek zelfs mijn duim op naar d’r.

Nou, dat was weer een beste, Esmee. Ze zei best iets lelijks tegen je en jij steekt je duim op. Ik kijk om me heen of iemand haar sneer en vervolgens mijn slijmactie met die duim heeft gezien. Ik voel me een sul en alle kapper-pret is bedorven. Dat mijn dochter later op de dag zegt dat ik nu net zulk haar als oma heb, maakt het er niet beter op. De volgende dag heb ik gewoon weer een staartje.

De haai haalt uit...

Een paar dagen later. ‘Leuke jumpsuit’ zegt ze tegen een moeder die net uit d’r auto stapt. Die moeder bedankt met een knikje en zij vervolgt ‘ Ik vind zélf altijd dat vrouwen een uitgezakte kont hebben in die pakken, het slobbert altijd zo he, vooral aan het eind van de dag. Maar het is een leuke kleur, kan je goed hebben’. De moeder kijkt bedenkelijk en zegt toch maar ‘Thanks’. De haai stapt snel in haar auto en scheurt weg. De moeder van de jumpsuit kijkt wat lullig om zich heen en ziet dat ik het zag en hoorde. Ze haalt quasi nonchalant haar schouders op en lacht naar me. Ik lach terug. Leuk geprobeerd maar ik weet dat de jumpsuit moeder waarschijnlijk rechtstreeks naar huis rijdt en wat anders aan gaat trekken. Zo zijn wij, vrouwen.

'Je bent wel wat zwaar geworden..'

Een week later sta ik vol trots te vertellen aan een groepje moeders dat ik al zes weken gestopt ben met roken. Ik krijg complimentjes van alle kanten. Daar is zij weer. Ze zegt: ‘ Knap hoor, maar ik zou wel wat meer gaan fietsen of sporten als ik jou was, je schijnt er enorm zwaar van te worden he! En eerlijk gezegd dacht ik net nog: wat ziet ze er GEZOND uit hahaha!’ Ik sta met mijn mond vol tanden . De andere moeders ook. Zij wandelt rustig door naar haar auto. De Jumpsuit-moeder klopt me op mijn schouder. Dat maakt het nog ongemakkelijker.

Voodoo neigingen

Ik bedenk wat ik allemaal voor rake teksten had kunnen uitkramen, hoe ik haar reuze volwassen had kunnen aanspreken op haar rotopmerkingen. Maar uiteindelijk helpt m'n eigen kinderachtige trucje het beste in dit soort situaties: ik maak in m'n hoofd een Voodoo pop van haar. Met pluis haar en een te kort leren rokje. Daar boven een schreeuwerige polo met grote Gaastra letters er op. Met de kraag omhoog. In gedachten prik ik met een vorkje even kort in haar dikke leren bitchy reet. Zo. Dat lucht op.

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.