De testosteron tiert welig door het huis
17 augustus 2021 

De testosteron tiert welig door het huis

Gezellig met zoon in sauna

Vorige week gingen we een weekend weg met de familie. In een vakantiehuisje met sauna. Na een boswandeling, want dat doe je op familie uitjes, leek het me heerlijk om de sauna even in te duiken.
Zoon (10) wil ook mee. 'Gezellig', zeg ik.

Als we allebei bloot op ons handdoekje liggen, zegt zoon: 'kijk mam, ik heb een stijve piemel'. 'Oh', zeg ik. Vroeger als ie een stijve piemel had tikte ie er vaak tegen aan. 'Ding-dong' zeiden we dan. Of hij ging ermee gitaarspelen. Dat waren nog eens tijden.

Hoe blijf ik nu nog die moderne, openminded moeder?

'Enne mam', vervolgt ie, 'ik weet nu ook hoe ik hem zelf hard kan maken'. Ik doe m'n best om die openminded moeder te blijven. Die moeder met wie je gerust alles kan bespreken. Maar als ie vervolgens zegt: 'kijk zo' en als een dolle aan het ding begint te trekken, schieten er allerlei gedachten door m'n hoofd. Wat doet een goede, moderne moeder hier nu weer mee?

Als je alleen bent, okay?

'Hoe ben je daar achter gekomen', vraag ik. 'Via Thijs' zegt ie. Een vriendje van hem. 'Die deed het me voor'. Nee toch, het is dus echt waar dat mannen dit soort dingen ongegeneerd samen doen. In ieder geval mannetjes van een jaar of 10.

Ik leg hem uit, dat ie dit wel aan mij kan vertellen, maar het verder maar voor zichzelf moet houden. Als ie het fijn vindt en alleen is, is het prima. Met anderen erbij, niet doen. Dat vindt ie een goed plan.

Is dit normaal?

Man vindt het allemaal reuze ongemakkelijk. Als het over seksuele voorlichting gaat, zijn onze kinderen opeens mijn kinderen. 'Deze kant van de opvoeding hoort bij jou', zegt ie als ik erover begin. 's Avonds thuis bel ik Caro. 'Is dit normaal voor een jongen?' Ik heb soms het idee dat de testosteron door het lijf van mijn zoon harder stroomt, dan bij andere jongens van zijn leeftijd.

Fuck ala Enzo Knol

Caro stelt me gerust. Ook haar zoon zegt de hele dag 'Oh fuck', ala Enzo Knol en typte al op achtjarige leeftijd een keer 'sex' in op de iPad. En hij 'twerkt' ook altijd als er muziek op staat.
Gelukkig maar.

Hij zal toch niet....

De volgende dag fietsen man, zoon en ik terug van voetbal. Samen met een vriendje van zoon en z'n moeder. Een leuk type, die moeder. Heel jong nog, knap ook en vrijgezel.
Als man een grap maakt over dat vrouwen helemaal niet kunnen voetballen en eigenlijk alleen maar goed zijn in de keuken (ja,ja, ik heb een originele, hilarische man) zegt zoon met een knipoog: 'Nou pap, ze zijn heus niet alleen goed in de keuken...'
M'n alarmbellen rinkelen, ik schuif wat ongemakkelijk op m'n zadel... Hij bedoelt toch niet.... Hij zal toch niet? Nee. Dat. kan. niet. Hij is net 10!!! De moeder vindt het erg grappig allemaal en gooit nog wat olie op het vuur: 'Wat bedoel je precies?' 'Nou', zegt zoon, overduidelijk in z'n nopjes met z'n eigen humor; 'ik denk bijvoorbeeld dat jij wel goed bent in bed'.

OMG. Waar is dit misgegaan?

Enzo Knol. Het is allemaal de schuld van Enzo Knol. Dat kan niet anders.

Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.