Het begint met asperges

‘Mama, wie vind jij liever, papa of mij?’ Ik kijk even opzij naar zijn papa, die languit op de bank ligt met zijn Iphone en niet op of om kijkt. Grote broer bemoeit zich er even mee ‘Ja duhuh, ons natuurlijk. Papa heeft zijn eigen moeder, die hem dan weer de allerliefste vindt’. Logisch.

Iedereen neemt er genoegen mee, zelfs man verblikt of verbloost niet.

Kotsneigingen

Natuurlijk vind ik mijn kinderen de allerallerliefste. Toch weet ik niet heel zeker of dat voor iedereen zo logisch is. Een vriendin zei een keer, toen ze al twee kinderen had, dat als haar vent er niet meer zou zijn (dood dan he, niet dat ie weg zou lopen), het voor haar ook niet meer hoeft. Dat vond ik een weerzinwekkende mededeling van haar. Overdreven ook. Maar ik ben daar misschien wel wat afwijkend in. Ik vind het namelijk ook (stiekem) overdreven als een vriendin zegt dat ze die avond geen wijntjes met mij kan drinken omdat ze Quality Time met man heeft. Ik vind het zelfs irritant. Een andere vriendin zei pas geleden: ’Oh zo heerlijk, dan leggen we de kinderen vroeg op bed en gaan wij samen uitgebreid koken en eten, heerlijk met ons tweetjes.’ Het is echt onwijs kinderachtig, ik weet het, maar ik krijg er kots-neigingen van en zelfs zin om te zeggen: 'Stel je niet zo aan man, jullie zijn al honderd jaar samen!'

Een goed huwelijk en regelmatig sex....zij wel

Alsof je dan je best niet meer hoeft te doen. Alsof je dan niet meer gek op elkaar mag zijn, geen moeite meer voor elkaar mag doen. Het slaat echt nergens op dat ik agressief reageer wanneer vriendinnen openlijk lief over hun man praten. En het is waarschijnlijk ook de reden dat zij allemaal niet gescheiden zijn en ik daar jaarlijks serieus wél over na denk. Het is waarschijnlijk ook waarom hun mannen nog af en toe een bloemetje meenemen. Ze hebben gewoon een goed huwelijk, een goede relatie, waarschijnlijk ook best regelmatig seks. Ze doen namelijk hun best voor elkaar.
En ik niet.

Ik ben een slechte vrouw

Ik ben een lousy partner, die haar kinderen openlijk de liefde verklaart (dagelijks) en manlief gewoon vergeet te noemen. Ik ben een luie vriendin, die het liefst om half tien 's avonds haar bed in duikt met een wijntje en een boek (of een serie op Netflix) en die al slaapt als manlief boven komt. Ik ben een waardeloze partner die wel weekendjes weg plant met haar vriendinnen en gezin, maar die er niet aan denkt om met man alleen een weekendje weg te gaan. Jee, als ik het zo opsom mag ik blij zijn dat hij überhaupt nog thuis komt 's avonds….Ik kan dus concluderen dat ik mijn best niet doe, dat ik de kantjes er af loop op relationeel gebied en dat ik ook nog eens een belachelijke weerstand voel bij vriendinnen die wel gewoon hun relatie onderhouden. Ik denk dat ik een probleem heb.

De oplossing zit in asperges

Dus ik kijk nog eens opzij. Daar ligt de grote schat: twee kinderen springen op zijn buik en hij kietelt ze tot ze slap van het lachen zijn. Ik zeg: ‘Zullen we de jongens vanavond eens vroeg naar bed sturen en samen asperges eten als zij op bed liggen?’ Man kijkt me aan. Gezellig, zegt ie. ‘Goed idee’.

Het begin is er. Zo makkelijk is het dus.

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.