Interessante conversatie..... met m'n puber
15 augustus 2021 

Interessante conversatie..... met m'n puber

Ik: "Hoi schat, hoe was het op school?"

Puber: "Leuk" (pakt ondertussen telefoon uit tas)

Ik: "Is er nog wat bijzonders gebeurd?"

Puber: "Nee niks. Mag ik thee met wat lekkers" (telefoon aan, Instagram aan het laden)

Ik: "Hier alsjeblieft. Niets leuks of vervelends met de juf, je vriendinnen?

Puber: "Mmm" (totaal gefocust op telefoon)

Ik: "Hoe gaat het eigenlijk met je vriendje?"

Puber: "Maaaam, houd nou eens op" (druk aan het typen)

Ik: "Ik stel je gewoon wat vragen omdat ik benieuwd ben hoe je dag was. Praten heet dat. Dat deden wij toen er nog geen mobiele telefoons waren". (Djezus, ik klink als een zeurderige bejaarde)

Puber: "Je klinkt als een ouwe oma, hier heb ik echt geen zin in" (kijkt niet eens op)

Ik: "Okay, fair punt. Heb je nog 'vette' dingen meegemaakt dan".

Puber: "Waarom kun jij nou nooit eens normaal doen" (nu met -boze- blik)

Ik: "Anders mag je vanaf morgen gewoon 30 minuten geen telefoon gebruiken, als je uit school komt"

Puber: "Boeie. Ik ga naar boven"

Ik: "Gezellig"

Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.