Kun je geen hond kopen die er precies op lijkt?
15 augustus 2021 

Kun je geen hond kopen die er precies op lijkt?

Ik heb niet zoveel met dieren.

Vroeger nog wel, maar het liep nooit goed af.
Zo had ik een kat: Pippi. Een hele lieve, zwart met een wit befje. Maar op een dag was ie verdwenen. Ik heb me nog jaren schuldig gevoeld omdat ik bang was dat ie weggelopen was omdat ik hem niet meer genoeg knuffelde.

Dan was er m'n cavia. Ooit (zo’n 8 jaar oud) won ik daar een prijs mee: het was de mooiste cavia op een of andere dierenverkiezing. Ook de enige. Het tragische einde van m'n cavia leverde me wederom een jeugdtrauma op. Toen ik m'n prijswinnaar op een zonnige dag lekker in de tuin in de schaduw in het gras had gezet, ging ik even ergens anders spelen. Toen ik terugkwam, was de zon gedraaid en lag prijswinnaar dood in z’n ren. Tranen met tuiten huilde ik.

Na 2 dagen al spijt

Ik heb ook muizen gehad. Alleen durfde ik ze zelf niet op te pakken als ze weer eens ontsnapt waren. Tot ik ze überhaupt niet meer terug kon vinden. Van m’n wandelende tak had ik na 2 dagen al spijt; wat moet je met zo’n ding? Later tijdens m'n studententijd heb ik nog eens onze huiskanarie een fatale overdosis kokoszaad gevoerd omdat het voer op was en ik dacht dat ie kokoszaad wel lekker zou vinden.

Kortom, de conclusie is duidelijk: ik en dieren zijn absoluut geen goede match.

Ingewikkelde bezoekregeling

Nu is een nichtje van me een paar jaar geleden gescheiden. Ze heeft met haar ex het co-ouderschap over hun twee kinderen. Tot zover alles prima. Maar nu had ze een nieuw liefde en een nieuwe hond. Die nieuwe liefde is inmiddels ook exit en nu breekt de strijd los over de nieuwe hond. Ze willen allebei het ‘ouderlijk gezag’ en zijn druk bezig met een bezoekregeling. Nichtje vertelde me bijna in tranen hoe zwaar de gesprekken met ex2 waren. Ik probeerde echt mee te leven. Bedacht al wat waardevolle adviezen: zolang de hond maar niet de dupe is, zijn belang staat natuurlijk voorop, en dat soort dingen. Maar ik kon het niet. Het gaat over een hond! Ik vind honden wild, nat en stinken.

En dus opperde ik voorzichtig: kun je niet gewoon een andere hond uit het nest kiezen? Eentje die precies op woefie lijkt? Dat hebben je kinderen toch niet door en dan ben je mooi van al het gedoe af.

Nee, ik en dieren zijn geen match. Ik en nichtjes ook niet echt meer...

Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.