'Mam we kijken hilarische filmpjes uit jouw jeugd ...'
17 augustus 2021 

'Mam we kijken hilarische filmpjes uit jouw jeugd ...'

Met tien kleinkinderen waarvan acht schoolgaand, is er bij ons in de familie altijd een run op opa en oma tijdens de schoolvakanties. Oudste (11) kan al wel een dagje alleen thuis blijven maar de jongste twee niet. En al helemaal niet allemaal tegelijk. Nee zo'n logeer partij bij opa en oma in Twente dat voelt veel beter. Dan gaan ze lekker op pad en worden ook nog eens verwend. En zitten ze tenminste niet de hele dag voor de TV naar onzin te kijken.

Na twee dagen bel ik m'n ouders. De kinderen zullen me inmiddels wel een beetje missen. Oudste dochter neemt op:

Hi mam!

Hi! Hoe is het daar?

Prima hoor. We doen een Caro toer. Oma en opa hebben ons eerst jouw lagere school en middelbare school laten zien en nu kijken we filmpjes van jou van vroeger [schreeuwt ondertussen naar broer (10) "nee niet vooruit spoelen, dat is juist dat leuke stukje, zet ff op pauze, dit gesprek is zo klaar"].

'Aaah wat leuk!' roep ik. Kijk dat vind ik nou leuk van m'n ouders, zo'n Caro tour. Zeker nu oudste net in de brugklas zit, zal ze dat super leuk vinden.

Leuk is zwak uitgedrukt mam, ik pis zowat in m'n broek. Oma heeft filmpjes van jou dat je net zo oud bent als ik. Mam je ziet er uit als een debiel. Dat jij niet gepest werd!! Je pony staat recht overeind, je hebt een geel kuiken op je haarknip gelijmd en je hebt een soort harnas aan.

Dat is schoudervulling, dat was toen heel gaaf.

En mam hoe je praat, je lijkt net die ene boer uit BZV en ... 

Ja ja zo kan ie wel weer. Geef me oma maar even.

[gestommel en gerommel]

Ja? Caro ben jij dat? Wacht ik zet de telefoon even harder, ik versta je niet. 'Jongens doe even iets zachter, ik versta jullie moeder niet.'

Hi mam, hoe gaat het daar?

Och we hebben zo’n plezier. De kinderen vinden het prachtig om je te zien als baby. Ze willen al maar meer zien.

Mam, wat laat je ze in hemelsnaam zien?

Ze kijken nu dat leuke stukje waar je aan cabaret meedeed op de middelbare school, weet je nog? Dat je zo geestig verkleed was? Met al die vlechtjes op je hoofd? En het schoolfeest. Ik herken je nauwelijks terug, je was wel echt een stuk voller op de middelbare school zeg [op de achtergrond: "Joh check dit, mama lijkt hier wel een sumo worstelaar, ze heeft de andere kinderen uit haar klas opgegeten." Geproest.]

Hmmm. Mam ik weet niet hoor, die kinderen vinden me nu nog vet cool en dat is na al die filmpjes van jou over vrees ik.

Ach ze vinden je enig, maak je daar maar niet druk over. En ze vinden alles wat je doet en deed fantastisch. Zelfs dat nare paardenconcours weet je nog, dat je verzorgpony bij alle hindernissen weigerde en jij steeds zo lelijk voorover de hindernis in vloog? Nou die hebben ze al drie keer gezien. Prachtig vinden ze het.

Ja dat zal best.

'Oma spoel terug! Oma spoel terug!' zeggen ze steeds. Nou en dat kan ik sinds kort op dat smart apparaat. Hupsakee, ik spoel het zo terug. Ohja en jouw kinderen hebben ook voor ons een Netflix account aangemaakt. Zo handig. Dat is gratis, wist je dat wel? Je kunt alle films kijken die je maar wilt. Jij en de kinderen hebben hier nu ook een account. 

Mam, die accounts heb ik aangemaakt, ze loggen gewoon in op mijn account. Ik betaal daar gewoon maandelijks voor he!’

Ja jij misschien maar wij niet hoor. Dit is op onze TV dus dat is niet jouw account.

Oke mam, als jij het zegt zal het wel zo zijn.

Ja precies, zo is het. De kinderen vinden het enig allemaal. Ik vroeg net of ze die leuke dvd van American funniest homevideos wilden zien maar ze willen alleen maar jou zien. Hoe leuk is dat?

Fantastisch mam. Mag ik er nog eentje aan de telefoon?

Jongens wil iemand mama spreken?  [geen reactie, wel keihard gelach] Ze bellen je vanavond wel even schat, ze zijn nu zo druk met die filmpjes van jou. Prachtig om te zien, die mooie oprechte interesse van jouw kinderen voor hun moeder. 

Ja mam, ik bof maar.

 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.