Ze heeft geen man, geen kinderen en geen wallen...GRRRR
15 augustus 2021 

Ze heeft geen man, geen kinderen en geen wallen...GRRRR

Man heeft een nieuwe baas. Het is me er eentje. Blond, dat sowieso. Geen type voor comfortabele doorstappers, meer een rode lakpumps van minimaal 12 cm kind-of-girl. Aan lange rokken, heeft ze blijkbaar ook een bloedhekel. Wel houdt ze van die lange dunne sigaretjes, uitgaan, en schoenen (had ik dat al gezegd?). 

Ze heet Barbara, maar iedereen mag “B” zeggen (op zijn Engels, zoals in Beyoncé). Zij noemt haar ondergeschikten, waaronder man, “Cutie”. Echt. Geen man, geen kinderen en dus geen wallen. Rood is haar lievelingskleur, aan haar nagels en lippen te zien.

Je begrijpt dat ik bovengemiddeld geïnteresseerd ben in deze vrouw. Wie is zij, wat beweegt haar? Dus ging ik op onderzoek bij man. “B”? zei hij. “Tja, wat zal ik zeggen....Nou, ze is heel scherp, analytisch, pro-actief. Als je het niet goed doet, dan hoor je het meteen (glimlach), als je het goed doet ook. Ze weet wat ze wil en kan dat op een grappige manier duidelijk maken aan haar team. Ze best jong en ik kan veel van haar leren. Knap hoor.”

Niets zei hij over haar uiterlijk. Niets. Hoogst verdacht dus….

Afgelopen week was het jaarlijkse bedrijfsteam uitje. Al jarenlang heb ik het motto: ‘overdressed bestaat niet’, alleen doe ik er helaas wat weinig mee in de praktijk. Voor dit feestje trok ik daarom maar eens alle registers open. Loeistrakke spijkerbroek, open sandalen met hak van 10 cm, en super mooi zijden bloesje met open rug. Ik was er klaar voor. Ook na twee kinderen, bijna 40, mocht ik er best zijn, vond ik.

Toen ik beneden kwam zei man: ‘volgens mij hoorde ik op de zaak iets over makkelijke kleding, kun je je hier wel in bewegen?’. Gepikeerd omdat ie niet eens het fatsoen kon opbrengen om even ‘wat zie je er leuk uit schat’ te zeggen, negeerde ik hem en wandelde ik met clutch onder de arm rechtstreeks naar de auto.

We reden naar de locatie, alleen was die niet, zoals elk jaar, op het bedrijf zelf. ‘B’ had dit jaar een verrassing in petto: we gingen –enig: verrassing!- karten. In zo’n oude schuur. Om elkaar op een informelere manier te leren kennen. Iedereen rende enthousiast rond op makkelijke gympen. ‘B’ op hippe nike’s, in lekkere spijkerbroek met sexy, doch comfortabel hemdje.

Ik kon niet eens normaal uit onze auto stappen, laat staan in een cart kruipen…. GRRRR. Dit jaar toch maar een nieuw motto zoeken.

Of een nieuwe baan voor man.

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.