Zet mij maar op zo'n (Temptation) island
17 augustus 2021 

Zet mij maar op zo'n (Temptation) island

Esmee hoort haar dochter met een vriendin praten over vreemdgaan op Temptation Island. Zelf is ze niet roomser dan de Paus, maar dat kan ze niet met haar kind delen. En dus houdt ze zich een beetje op de vlakte, terwijl ze stiekem dagdroomt en denkt: ‘Doe mij zo’n eiland’.

‘En zij had dus verkering met een jongen, maar toen kreeg ze ook wat met de neef van die jongen. Kregen ze eerst een vette fittie natuurlijk, maar haar vriend vond dat toen toch wel oké en toen hadden ze verkering met z’n drieën.’

Ik kijk op van mijn laptop. Watte? Ik moet het even tot me door laten dringen. Wat ik zojuist hoorde kwam uit de mond van een 14-jarige; een vriendinnetje van mijn dochter. Mijn dochter knikt vol begrip. 'Wel cool van haar vriend, dat ie dat geen probleem vond van die neef,’ complimenteert mijn kind deze open minded visie. ‘Ik zou dat zelf best a-relaxed vinden, dat mijn vriend ook wat met mijn nicht zou hebben, maar ja, als hij haar leuk vindt, wat moet je dan?’

Je gaat het juist doen als het niet mag

'Ja,' knikt vriendin. 'Dat is best ingewikkeld. Het is net als op Temptation Island,’ gaat vriendinnetje door. ‘Daar mogen ze dus ook niks doen met al die vrijgezelle fixers, maar dat ga je dan toch juíst doen als het niet mag!’ Mijn dochter vindt dat ook nogal logisch. Als je iemand dingen verbiedt, dan worden die dingen nog veel leuker om te doen, dat snapt toch iedereen. Ze keuvelen gezellig verder.

Alle mannen willen maar één ding van mij

Even droom ik weg en zit ik op een eiland vol "temptations", waar ik niet hoeft te werken, geen kinderen heb en waar ik me alleen maar bezig hoeft te houden met het uitzoeken van de lekkerste cocktail, me goed moet insmeren tegen de felle zon en waar ik af en toe eventjes mijn linkervoet beweeg in het zwembad. En ohja, waar ik omringd word door knappe, vrijgezelle mannen die allemaal maar één ding van mij willen: mijn onverdeelde aandacht. En waar ik er dus niet eentje uit mag kiezen, maar dat dus wel ga doen omdat het niet mag, aldus de logica van mijn kind.

Zelf ben ik niet roomser dan de paus en al helemaal niet als het gaat om tien mannen die wellustig om me heen dartelen. Ik denk aan een vriendin, lang geleden, ze woonde al jaren gelukkig samen maar we waren met een stel meiden op vakantie en daar was die ene sexy man. Ze vroeg ons aarzelend: 'Als je je nou láát zoenen en niet terug zoent, is dat dan nog steeds vreemdgaan?' Wij vonden van niet. Het was meer een in scene gezette #metoo. Ze kon er echt niets aan doen.

Mijn moeder op Temptation Island

‘Dat is toch zo, mam?’ onderbreekt kind mijn mijmeringen. 'Ja,' knik ik afwezig. Wat precies ‘ook zo’ is, is me niet helemaal duidelijk. Dan zegt ze tegen haar vriendin: ‘Zie je nou, dat is echt alleen voor jonge mensen. Mijn moeder moet er niet aan denken om op Temptation Island te zitten in d’r bikini.’

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.