Zin in avontuur volgende zomer? Ga met je kinderen naar Vietnam!
17 augustus 2021 
in Travel

Zin in avontuur volgende zomer? Ga met je kinderen naar Vietnam!

Wil je een keer wat anders dan de stacaravan aan het Gardameer? Zit je te denken aan een verre reis maar twijfel je of je alleen zult gaan of met een groep? Dan zijn de “bouwstenen” van Riksja Travel misschien wel wat voor jou. Je stelt je reis, of een deel van je reis, dan helemaal zelf samen. Wij probeerden één van hun bouwstenen in het noorden van Vietnam, een tour naar de hilltribes in Mai Chau: 'Thuis bij de Thai'. 

Vietnam is een perfect land om te reizen met (jonge) kinderen. Het is makkelijk te bereizen, veilig, betaalbaar en er is ontzettend veel te zien. Van de gezellige drukte in Hanoi, tot de backpackerssfeer in het fotogenieke Hoi An en van de betoverende uitzichten in Halong Bay tot de dorpjes en floating markets op en rond de Mekong Delta. Wij reisden met drie kinderen van 9, 13 en 14 jaar in drie weken van Hanoi via Ho Chi Minh City naar Pnom Penh in Cambodja. Aan het begin van de reis, gingen we twee dagen via Riksja Travel naar Mai Hich. 

Zes redenen waarom dat een dikke aanrader was:

#1 Just sit and relax ....

Het is heerlijk als alles voor je geregeld is. Vervoer, eten, slapen. Dan kun je rustig genieten van het land en hoef te niet ondertussen van alles uit te zoeken en of te regelen. Als je dat wel leuk vindt, is het nog steeds een aanrader om een paar bouwstenen toe te voegen aan je reis. Gewoon om af en toe even achterover te kunnen leunen. #2 Gouden gidsen

Riksja werkt met fantastische lokale gidsen. Wij gingen met gids Vu in de stromende regen op pad naar Mai Chau maar zijn humeur was niet kapot te krijgen. Vu sprak heel goed Engels waardoor de kinderen het ook goed konden volgen. Als we iets wilden, hadden we de zin nog niet uitgesproken of hij was het al aan het regelen. Zoals deze zeer aantrekkelijke regenponcho’s … #3 Net even anders

Riksja zorgt dat je op een net iets andere plek terecht komt dan “de rest”. Daar waar de meeste mensen overnachten in het populaire Mai Chau, kiest Riksja voor een Homestay in Mai Hich er vlak bij. Je komt op plekken die je zelf niet zo snel zou vinden. Zo bracht gids Vu ons naar een klein marktje waar onder andere kikkers en slangen werden verkocht. 


#4 Hoe vermaak ik mijn verveelde puber?

Veel bouwstenen zijn speciaal leuk voor tieners en pubers want met veel activiteiten. We hebben in de twee dagen dat we Mai Hich bezochten, gewandeld, gefietst, dorpjes bezocht, gevoetbald en in een huis op palen geslapen terwijl om ons heen de kippen en koeien rondliepen. Een ervaring waardoor ze bijna  heel even de Wifi vergeten.

Vraag hier je visum voor Vietnam aan

#5 Nooit meer naar huis

Ze kiezen een plek om te overnachten die kleinschalig en sfeervol is. In dit geval de Homestay Minh Tho van de super lieve gastvrouw Tho en haar man Minh die ook nog eens fantastisch kunnen koken. We aten hier de allerlekkerste loempia’s, gebakken banaan en fried spring rolls. En hoe vaak in je leven slaap je nou in een huis op palen en word je gewekt door een orkest van hanen, koeien, honden en een varken? #6 Geschikt voor alle leeftijden

Kinderen van alle leeftijden kunnen meekomen met deze tour. Het fietstempo door de rijstvelden ligt vrij laag omdat de paadjes smal zijn waardoor kleinere kinderen het makkelijk bij kunnen houden. Bovendien is het veel te leuk om te kijken naar alle bedrijvigheid op de rijstvelden en terug te zwaaien naar de kinderen van de White Thai en dus doodzonde om als een malle rond te gaan racen.        

     


Voor meer informatie kijk je op RiksjaKids Vietnam. Vergeet niet dat je voor Vietnam een visum nodig hebt. Je vraagt snel en eenvoudig een visum aan via E-visums.nl of via Visum Buitenland.nl.   Lees ook: 10 redenen om met tieners naar de Franse Alpen te gaan.    

Over de schrijver
Oprichtster Wine-up. Heeft co-ouderschap over haar drie kinderen van 11, 14 en 16 jaar oud. Ze is in haar dagelijks leven freelance fondsenwerver, auteur bij uitgeverij House of Books en schrijft columns voor verschillende tijdschriften. In 2018 verscheen haar debuutroman 19% kans op geluk.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.