13 tekens waardoor je weet dat je 'er zo eentje' bent
17 augustus 2021 

13 tekens waardoor je weet dat je 'er zo eentje' bent

"Kan dat beest weg?" Vriendin kijkt me angstig aan terwijl ze afwerende bewegingen maakt naar de haarbal die afwisselend probeert tegen haar op te springen, haar gezicht te likken en in haar neus te bijten. "Hij vindt jou gewoon heel lief!" kir ik, terwijl ik probeer de hond van haar af te trekken.

Een jaar geleden hoorde ik nog bij de "gewone mensen". Mensen die vreemde honden negeren, een puppy wel schattig vinden maar daar niet per se hysterische gilletjes bij hoeven slaken. Mensen die weten wanneer het onderwerp "hond" wel klaar is. Mensen die weten dat een puppy iets heel anders is dan een mensenbaby. Ooit was ik zo'n mens. Sinds ik in een vlaag van verstandsverbijstering een hond heb aangeschaft, ben ik veranderd in iets anders. Zelf noem ik het een dierenvriend, een hondenvriend. Anderen noemen het "storend-geobsedeerd-zijn-door-alles-wat-met-die-rothond-van-je-te-maken-heeft." Dat lijkt me wat overdreven. Onder een lijstje met kenmerken waar ze deze diagnose op baseren.

Wil jij weten of je er ook 'zo eentje' bent?  Kijk dan of je jezelf in onderstaand gedrag herkent ...

#1 "Dat vindt mama niet zo leuk!" Als je niet alleen hardop en in de derde persoon tegen je hond begint te praten maar daarbij jezelf ook nog eens 'mama' noemt.

#2 "Ik weet het nog als de dag van gisteren, toen mijn hond 9 weken was en nog niet doorsliep..." Moeders met pasgeboren baby's steek jij een hart onder de riem door te vertellen dat jij nog precies weet hoe zwaar het was toen jouw pup 12 weken was en niet doorsliep. Maar dat het zodra ze gecastreerd zijn, allemaal makkelijker wordt. Oh nee wacht ...

#3 "Hij kon toch niet zonder achternaam?" Wanneer je bij de dierenarts de hond zowel een voornaam als een achternaam geeft en daarbij zonder overleg de achternaam van je man/ex gebruikt omdat de hond tenslotte toch een soort broertje/zusje is van jullie kinderen.

#4 "Hij is gewoon heel enthousiast." Dat je het onaangepaste gedrag van je hond consequent verdedigt door te zeggen dat hij er niets aan kan doen omdat hij gewoon nog een beetje jong is. En bovendien is dit type ras gewoon heel druk. En enthousiast. En bijterig. En ongehoorzaam.

#5 "Had die boze mevrouw met die witte broek ook maar niet naar het bos moeten gaan hé jongens." Dat je samenspant met andere dierenvrienden tegen mensen die niet van dieren houden. Of in ieder geval niet van jouw springende hond houden. Met modderpoten.

#6 "Ooooh wat een leuk hondje!" Tot ergernis van je vrienden móet jij bij iedere hond die je tegenkomt even stoppen om te aaien. En praten met het baasje over dingen die zijn hond doet die jouw hond ook doet. 'Oh echt? Dat doet die van mij ook. Ja precies zo. Wat eeenig!'

#7 "En als hij zijn poot optilt, dan doet hij zo ontzettend grappig. Kijk zo. Kijk je wel?" Als je eenmaal over je hond begint te praten, komt er geen einde meer aan. laat staan als je je camera er nog even bij pakt en iedereen verblijdt met drieëndertig filmpjes van jouw hond op het strand. En in het bos. Met een bal. En met een bot. Enfin, je begrijpt het wel.

#8 "Zet het af, zet het af!!" Je kunt niet meer naar films kijken waarin honden kwijtraken, mishandeld worden of, nog erger, doodgaan. Disney's 'Lady en de Vagebond' gaat nog net maar '101 Dalmatiërs' is te traumatisch.

#9 "Ik ben heel goed met honden." Het gevoel dat je krijgt als een vreemde hond jou begroet en het baasje zegt "normaal is onze hond altijd erg angstig voor vreemden".  Jij bent de Dog Whisperer, jij maakt contact met iedere hond. dat is jouw nieuwe gave.

#10 "Like" "Share" Als je ontdekt dat je halve timeline vol foto's van je hond staat en je daarnaast  dierenfilmpjes van anderen begint te liken.

#11 "Ja, de mijne is ook een dondersteen hoor." Als andere mensen met honden je favoriete gesprekspartners worden op feestjes omdat je dan samen kunt praten over hoe grappig en toevallig het het is dat haar hond óók alles vernielt en kapot maakt.

#12 "Mama komt snel weer terug!" Wanneer je een paar dagen weggaat en de hond moet naar een kennel, zit jij de hele weg terug te sniffen. Vervolgens bel je iedere dag naar het pension of alles wel goed gaat met je oogappel. Of ze misschien een Whatsappgroepje aan kunnen maken met jou en je kinderen om filmpjes te delen. Oh, daar hebben ze met 44 andere honden geen tijd voor. Maar of ze wel even willen checken of zijn knuffeltje wel in zijn mandje ligt omdat ie anders heel moeilijk in slaap komt.

#13 "AF! AF! Doe even een beetje AF! NU. Of strakjes. Nou, doe dan strakjes maar even AF hé!" Dat je bij die hond nog inconsequenter blijkt dan bij je kinderen. Maar dat dat niet geeft, want het was misschien ook wel onhandig geweest als de hond wél had geluisterd. Nu gedraagt iedereen zich tenminste hetzelfde. Dat is ook wel weer overzichtelijk.

 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.