23 dingen die je nooit meer tegen een single mag zeggen
17 augustus 2021 

23 dingen die je nooit meer tegen een single mag zeggen

Vrijgezel zijn heeft zo zijn voordelen. Je hebt lekker veel vrijheid, geen gezeur aan je hoofd, je hoeft niets af te stemmen en je kunt alles helemaal doen ZOALS JIJ HET WIL. Natuurlijk zijn er ook wat nadeeltjes. En dan bedoel ik niet de kerstdagen of je gebrekkige seksleven. Het grootste nadeel van een vrijgezellenbestaan zijn de luidruchtige interviews van vrienden en (on)bekenden op feesten en partijen. Kom, dan noemen we even 23 voorbeelden van mogelijk goedbedoelde maar vreselijk tenenkrommende, impertinente vragen die je vanaf nu nóóit meer aan ons mag stellen.

#1 Vertel, hoe is het met daten?

Soms wordt deze vraag voor de beleefdheid nog even voorafgegaan door “hoe is het?” maar vaak krijg je ‘m eigenlijk al direct na de begroeting. Het is niet de bedoeling dat je dan saaie verhalen gaat vertellen als ‘ik date eigenlijk zelden’. Dat is voor je vriendinnen met een relatie namelijk supersaai. Jouw plicht is om hun leven op te vrolijken met je rampzalige dating verhalen.

#2 Heb je al iemand? Of ben je nog steeds vrijgezel?

Een klassieker. Vooral met dat woordje "nog steeds" er in. Als je met iemand uitging waarvan je wilde dat mensen het wisten, zou je het waarschijnlijk al wel hebben verteld toch? Deze vraag is het meest storend wanneer die gesteld wordt door iemand die je nauwelijks kent. Of nog erger, als ie geïntroduceerd wordt met een gezamenlijk rekenspel over de duur van je vrijgezellenbestaan: “hee maar ben jij eigenlijk niet al 4, 5 of zelfs al 6 jaar vrijgezel?”

#3 Ben je soms niet bang dat je helemaal alleen eindigt?

Eh nee, tot nu toe niet. Maar nu jij deze vraag stelt, weet ik dat jij dat kennelijk wel vreest voor mij waardoor ik nu ook. En bedankt hè!

#4 Hoe kan iemand als jij nou nog vrijgezel zijn?

Deze vraag, waarschijnlijk heel lief bedoelt, klinkt als “geef mij nou eens een verklaring voor dit mysterie. Want je lijkt een heel leuk iemand maar dat ben je kennelijk niet. Anders was je wel vrijgezel-af geweest. Dus, kom, vertel me eens wat meer over de verborgen problematiek van jouw moeilijke karakter.

#5 Hè wat naar dat je nog single bent, ik gun jou zo iemand.”

Deze komt van de lieve vriendin die je oprecht graag met iemand samen ziet en meeleeft met dit grote gemis. En hoe lief dat ook is, het gaat voorbij aan één belangrijk ding: JIJ HEBT NOOIT AANGEGEVEN DAT JE EEN PROBLEEM HEBT. En nu ben je hierdoor opeens een meelijwekkende stumper geworden. Grrrrr.

#6 “Maak je geen zorgen, jij vindt uiteindelijk wel iemand.” 

Dankjewel, wijs orakel, voor deze geruststelling. Ik maakte me eerlijk gezegd totaal geen zorgen. Maar zou ik dat dus wel moeten doen?

#7 “Je moet eerst van jezelf houden voor je van iemand anders kunt houden.”

Ho, wacht even, want de meeste singles houden niet van zichzelf? Okeeeee. Overigens klinkklare onzin want mensen die niet van zichzelf houden, kunnen nou juist bijzonder goed van een ander houden. Wegcijferen heet dat.

#8 “Ik vind het mooi dat je gelukkig bent in je eentje!”

Um, thanks? Dit is zo’n compliment waarvan je nooit weet hoe je het nou precies moet opvatten. Betekent dit dat singles in principe ongelukkig horen te zijn en dat jij dat als een van de weinige uitzonderingen hebt weten te doorbreken? Of …?

#9 “Ik moet er niet aan denken om weer te moeten daten.”

Nou zó erg is het nou ook weer niet hè, het is niet alsof je de hele dag kansloos aan een tafeltje in een wegrestaurant moet zitten met een roos in je knoopsgat en aan onooglijke heren van 1.65 cm moet vragen of ze van hobby’s houden.

#10 “Ben je niet wat te kieskeurig?” 

Ja, daar heb je wel een punt. Het gewoon maar hebben van iemand is eigenlijk ook veel belangrijker dan dat je iemand echt heel leuk vindt. Dat ie wat toevoegt aan je leven. Beter grijp ik straks gewoon random iemand van de straat en ga ik daar mee samenwonen.

#11  “Wanneer was je laatste date?” 

Voor deze vraag lijkt het juiste antwoord niet te bestaan. Als het gisteren was dan lijk je iemand die zich helemaal gek date en wekelijks zo niet dagelijks wanhopig mannen bespringt. Als het maanden geleden was dan ben je iemand die er helemaal niets van bakt en in eenzaamheid verpietert.

#12 “Een vriend van mij is net gescheiden, echt wat voor jou!” 

Je vrienden bedoelen het goed maar “allebei gescheiden zijn” is nou niet echt dat je zegt een overeenkomstige karaktereigenschap of passie. Dus hoe groot is de kans precies dat dit een leuke match gaat worden??

#13 “Waar ga je dan naar toe om mannen te ontmoeten?” 

Klinkt als “doe je je best eigenlijk wel? Of heb je dit vreselijk lot eigenlijk een beetje aan jezelf te danken?” Bovendien: ik wist helemaal niet dat het mijn taak was om voortdurend op zoek te gaan naar locaties waar mannen rondzwermen. Je ziet jezelf al quasi nonchalant rondhangen bij autogarages en in voetbalkantines… ‘Jo gasten, ja ik was toevallig in de buurt en dacht ik wip even langs ...”

#14 “En doe je ook aan online dating? Tinder en zo?” 

Hallooooo!!! Het is 2019!! Ook voor dertigers, veertigers en vijftigers. Echt iedere vrijgezel op deze planeet heeft zich op z’n minst bij één online dating platform aangemeld ooit.

#15 “Wat heb je voor profiel foto’s gebruikt?” 

Wat deze vriendin bedoelt is: “laat maar even zien hoe je profiel er uit ziet en wat voor guitig tekstje je hebt gebruikt. En dan gaan wij nu samen, op deze verjaardag, even beoordelen of de foto’s die je hebt gekozen wel representatief en leuk zijn.

#16 “Juist als je niet zoekt, kom je iemand tegen. Let maar eens op.”

Deze, niet wetenschappelijk onderbouwde, theorie heb je ook in een variant voor mensen die geen kinderen kunnen krijgen: “let maar op, als je stopt met proberen, word je juist zwanger.” Voor deze hardnekkige theorie is geen enkel bewijs maar iedereen kent wel iemand bij wie het zo ging. Ik ken trouwens ook nog iemand van 87 die z’n hele leven gerookt heeft …

#17 “Jij bent er zo meteen zeker als de kippen bij als het boeket gegooid wordt?” 

Alsof het feit dat je alleen naar huwelijken moet (absoluut een van de nadelen van single zijn is dat je als een bezuiniging wordt gezien op het huwelijksbudget en dus zonder plus 1 wordt uitgenodigd …) niet al erg genoeg is, krijg je voortdurend leuke grappen om je oren.

#18 “Ken jij niet nog een leuke kerel voor haar?”

Vriendinnen die je een plezier willen doen en je in hun enthousiasme aan volkomen vreemden als een soort puppy aanbieden: “hier heb je mijn vriendin, gratis voor een van je vrienden. Of de hele groep desnoods.”

#19 “Wat is er eigenlijk gebeurt met ….?”

Vaste prik als het gesprek over daten gaat: het moment waarop je exen heroverwogen worden. Zelfs als ze het destijds hartgrondig met de breuk eens waren. “En die ene blonde dan? Die Pieter? Die was toch niet zo erg? Ja, hij was wat labiel maar misschien nu toch achteraf …?”

#20 “Hoe lang is het nou eigenlijk geleden dat je… je weet wel?”

Deze impertinente vraag is altijd heel makkelijk om te draaien want de gemiddelde veertiger in een langdurige relatie vindt deze vraag minstens even vervelend om te beantwoorden als jij. Zeker en plein public.

#21 “Waarom ben je eigenlijk gescheiden?”

Na een paar wijntjes krijg je deze vraag standaard van volslagen onbekenden op feestjes. En met dooddoeners als “we waren uit elkaar gegroeid” kom je dan echt niet weg. Nee, de juicy details willen ze horen. Wat ze eigenlijk vaak vragen is: “vertel me please hoe je wist dat je relatie slecht genoeg was om uit elkaar te gaan want ik zit in een relatiecrisis.”

#22 Sta je nog steeds achter de scheiding of denk je wel eens van…?

Deze vraag is vooral een risico voor vrijgezellen die gelukkig gescheiden zijn en dus goed met hun ex overweg kunnen. Op een gegeven moment is iedereen jullie verrotte huwelijk dan vergeten en denkt “als dat daten dan niet lukt, misschien moet ze dan anders maar gewoon weer met hem ofzo “.

#23 “Ben je gelukkig alleen?”

Lief bedoelde vraag maar geeft je het gevoel alsof je zonder vrienden en familie hebt besloten met je knapzak op je rug naar de noordpool te vertrekken. Hoezo alleen?? Je hebt toch vrienden en familie!!

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.