Heel normaal hoor, dat internetdaten...
15 augustus 2021 

Heel normaal hoor, dat internetdaten...

“Internetdaten is al lang niet meer suf! Ik ken veel mensen die elkaar hebben leren kennen via een dating site. Nou en die zijn toch een potje gelukkig en niet-suf. Je moet het gewoon doen!!” Dat zei ik dus altijd tegen gescheiden vriendinnen. 

Wat ik eigenlijk bedoelde was: “Ik wil met jou een profiel aanmaken zodat we samen kunnen speuren naar bekenden en lachen om rare profielen. En dan ga jij steeds op doodenge date’s en zo heb ik dan ook wat spanning en sensatie in m’n saaie burgerlijke leven.” Ik moest er toen niet aan denken om mezelf met een paar foto’s (vleeskeuring bah!) en een guitig geformuleerd tekstje op internet bloot te stellen. ‘k had er toch een beetje een desperate gevoel bij. 

Nu ik zelf single ben, krijg ik een koekje van eigen deeg. Want na een paar maanden vond iedereen kennelijk dat ik wel uitgehuild moest zijn en kwamen de suggesties. Een getrouwde vriendin wond er geen doekjes om: “luister, nu jij single bent is dit mijn kans om op al die sites te kijken, dus we gaan nú een profiel op e-matching en Parship voor je aanmaken want voor je het weet, heb jij alweer een scharrel en dan is mijn kans om dit mee te maken verkeken.” Dus. 

Gelukkig is er in mijn twijfel-periode een briljante dating-app voor types zoals ik gelanceerd: Tinder. Weliswaar een soort van daten maar dan meer zoals in de kroeg en niet zo serieus. Je kunt selecteren wie er in je buurt woont/is en bekijkt elkaars foto. Je doet like (naar rechts vegen over de foto) of nope (naar links vegen op de foto). Als je elkaars foto’s liked, krijg je een melding dat er een match is. Dan kun je met elkaar chatten. Je bent nooit zielig, want je weet niet wie jouw foto weg swiept

Ik begreep het eerst niet en zwiepte alles naar rechts. Met als gevolg een hele hoop matches met extreme koekebakkers. Overigens denk ik dat er meer mensen zijn die de app niet begrijpen: er staan nogal wat stellen op. Ik vraag me dan af: “zoeken die samen naar een gezelschapsmens of gaan ze uit elkaar en zoeken ze een opvolger?” (zou kunnen toch, dat je, als laatste poging je ex te controleren, een date voor hem wilt regelen?) 

M’n volgende 10 column’s gaan absoluut over mij & deze app.  Een heel nieuwe wereld!

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.