Hoe mannen en vrouwen daten. 12 x de verschillen.
17 augustus 2021 

Hoe mannen en vrouwen daten. 12 x de verschillen.

Dat mannen jagers zijn en vrouwen verzorgers, dat weten we nu wel. Al eeuwen loopt het daardoor gruwelijk mis tussen beide sexes. En hoewel er inmiddels ook al wat vrouwen dit patroon proberen te doorbreken door de rollen om te draaien en zelf de agressieve jager te zijn, heb je nog altijd meer kans op een date als je hem die rol gunt. Maar het is niet het enige verschil. Mannen en vrouwen gedragen zich totaal verschillend in het hele proces van (online) daten. Wat nog al eens voor misverstanden en gebroken harten zorgt. Komt ie.

1. One-by-one of twintig tegelijk?

Daar waar de gemiddelde man altijd meerdere potjes op het vuur heeft staan voor het geval er eentje uitdooft of overstroomt, richt de gemiddelde vrouw al haar pijlen op één kandidaat. Pas als het met deze man niets wordt, richt ze zich weer op andere kandidaten. Een afwijzing komt hierdoor bij een vrouw meestal harder aan dan bij een man. Die heeft nog andere pannetjes achter de hand om het leed mee te verzachten.

2. Kijk eens jongens met wie ik vanavond een date heb?

Als een vrouw een date heeft gepland, vertelt ze dat aan al haar vriendinnen. Een man deelt dit zelden, behalve als iemand er expliciet naar vraagt. Hij kan wel aan de gang blijven zeg! Een vrouw laat de foto van de potentiële date rustig rondgaan tijdens de lunch met collega’s waarbij iedereen even mag zeggen of het wat is ja of nee.

3. Nee, het gaat echt alleen maar om je innerlijk schatje. 

Een vrouw kan verliefd worden op een man die ze in eerste instantie niet zo aantrekkelijk vond maar die later heel grappig en intelligent blijkt te zijn. Een man moet een vrouw direct aantrekkelijk vinden, anders zal hij nooit verliefd worden.

4. Sherlock Holmes 2.0

Als een man een vrouw leuk vindt, belt hij haar en regelt een date. Als een vrouw een man leuk vindt, overlegt ze de beste strategie met haar vrienden. Stuurt teveel en psycho appjes en licht hem door op social media. Is hij online, en hoe lang al en hoe laat? Wie zijn zijn recent toegevoegde vrienden? En hoeveel daarvan zijn single vrouwen? Etc etc

5. Hoe zit jij over 4,5 week op donderdag?

Een vrouw houdt al voor de eerste ontmoeting rekening met een vervolg date. Ze weet precies haar beschikbaarheid de komende weken en die laat ze alvast aan hem door laten schemeren. Want haar agenda staat zo vol dat als ie niet snel is, dat ene uurtje al weer volgeboekt is. Een man denkt sowieso maar twee uur vooruit. Meer kan zijn brein niet aan.

6. Wat zal ik aandoen?

Een vrouw probeert minimaal drie outfits voor ze definitief een keuze maakt. Meestal appt ze een vriendin de opties en die mag dan iets kiezen. Ze kiest dan vervolgens toch iets anders. De man trekt aan wat ie al aanhad. Sterker nog, het kan zijn dat hij er al drie dagen in rondloopt.

7. Vooruitkijken is niet voor iedereen weggelegd.

De vrouw heeft voor de 1e date al minimaal één keer bedacht hoe het zal zijn als hij De Ware blijkt. Waar de vakanties naartoe zouden kunnen gaan, hoe de kinderen zullen reageren, hoe hij bij de inrichting staat en of haar ouders goed zullen reageren als hij met kerst aanschuift. Een man denkt daar alleen aan als kerst binnen twee uur na de date valt.

8. Mag ik van jou een onsje zelfvertrouwen alsjeblieft? Dan krijg jij van mij twee kilo onzekerheid.

Een vrouw denkt voor de date: “ik hoop maar dat hij me leuk vindt.” Een man denkt: “ik hoop maar dat ik haar leuk vind.”

9. De jacht is mooier dan de vangst.

Als een man en een vrouw seks hebben op de eerste date, is de vrouw daarna verliefd en de man uitgejaagd.

10. Ik hoor je lekker toch niet.

Als het “ingewikkeld” wordt, een van de twee wil niet meer of er ontstaat ander gedoe, stopt de man acuut met communiceren. Hij doet nog net niet zijn vingers in z’n oren maar hoopt wel dat “het” vanzelf overgaat. Dat als hij na een paar weken zijn ogen weer opendoet en zijn vingers uit zijn oren haalt dat er dan niemand meer boos is en de date opgelost is en weg. Een vrouw daarentegen gaat communiceren of haar leven er vanaf hangt. Ze wil weten wat er is of wat er juist niet meer is, waarom het zo gelopen is, of er soms een ander is en ze wil hem uitleggen dat hij het verkeerd ziet. Hoe meer ze genegeerd wordt, hoe meer ze uit de bocht vliegt. Woedende, smekende en liefdevolle berichtjes zullen zich afwisselen. Iedere vrouw is in principe in staat zich in deze situatie tijdelijk te ontwikkelen tot stalker.

11. De theorie van het ravijn.

Als een vrouw niets van zich laat horen denkt een man: “ze is niet geïnteresseerd.” Als een man niets van zich laat horen denkt een vrouw: “hij is waarschijnlijk wel geïnteresseerd maar misschien is hij in een ravijn gevallen waardoor hij me niet kan bellen. Ik bel hem zelf wel even. Huh!? Hij negeert me! Oh nee wacht, dat is natuurlijk omdat hij zijn been in het ravijn op drie plaatsen heeft gebroken en nu geopereerd wordt. De ziel. Ik app hem wel even …”

12. Alle mannen die vrouwen verlaten hebben bindingsangst. Of Asperger.

Als een vrouw het daten afrondt, denkt de man: “he jammer … NEXT.” Als een man het daten afrondt denkt een vrouw: “Hij weet niet wat hij doet. Dat komt door zijn verleden, door zijn jeugd, zijn gemene ex-vrouw en door zijn bindingsangst. Beter blijf ik contact houden.”

Lees ook: De slipjesdief

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.