M’n eerste blinddate!
15 augustus 2021 

M’n eerste blinddate!

Dan ben je bijna 40, vijftien jaar getrouwd geweest, gescheiden, leven in puin, leven weer op orde, en dan? Dan ga je daten.
 En is dat nu heel anders, met drie kinderen, een ex-man en een hoofd vol rimpels? Nee! Dat is nog steeds doodeng. Vooral de eerste date, met een onbekende: vanavond.

We “kennen elkaar” via Tinder. Tot een week geleden deed ik helemaal niets met mijn matches. Tot ik een match kreeg met een blonde rugbyer. Hij opende een chatgesprek. Ik was net doorgezaagd door Anna over het nut van internet-daten als je toch niet gaat daten. Dus ik dacht: “oké, oké, ik reageer een keertje op deze blonde krullenbol”. Dat werden 5, 10, 100 berichtjes en toen… stelde hij die ene vraag: “Zullen we anders binnenkort een biertje drinken?”

Vanavond is het zover. Ik heb maar even wat regels over het daten met volslagen onbekenden gegoogled zodat ik niet per ongeluk dingen doe die ‘not done’ blijken. De gouden regels:

1. Wees niet te serieus

Aandachtspunt voor mijzelf: het tegenovergestelde is ook niet nodig. Geen enkele man wil met Bassie daten

2. Wees niet lollig (Dat rijmt dan weer niet met het eerste punt, verwarrend dit)

Aandachtspunt voor mijzelf: beetje lollig mag best, anders saai. En je moet toch vooral jezelf zijn; dat is soms lollig. Dus.

3. Niet praten over je ex-en 

Aandachtspunt voor mijzelf: ook niet hem uithoren over zijn ex, ook al ben ik nieuwsgierig, hij leest die sites mogelijk ook en mijdt waarschijnlijk the ex-word.

4. Go Dutch/Don’t Go Dutch (op dit punt zegt iedere site wat anders: nooit betalen, dat hoort de man te doen. Altijd betalen, dan ben je lekker geëmancipeerd. Samen delen, want eerlijk. Degene die de date heeft voorgesteld betaalt. Oftewel: volkomen onduidelijk.)

Aandachtspunt voor mijzelf: niet doorslaan in “ik ben een zelfstandige vrouw en heb jouw soort niet nodig” gedrag en nog voor de rekening is gevraagd al met m’n creditcard zwaaien.

5. Nooit te veel drinken

Aandachtspunt voor mijzelf: na vier wijn, moet ik minimaal 1 glas water. Denk aan die keer dat je de halve nacht op blote voeten door Utrecht liep, terwijl je met de trein terug naar Amsterdam zou gaan…

6. Niet blijven slapen

Aandachtspunt voor mijzelf: zie vorige punt

Het internet zegt helaas weinig over what to wear on a first date. Behalve: niet sloerie-achtig en niet duf (vrije vertaling van de tips). Dat wordt dus gewoon spijkerbroek, blouse en hakken. Altijd goed.

Straks alleen nog even m’n checklist uit m’n hoofd leren. En dan zit ik daar vanavond: super ontspannen en self confident terwijl ik denk: niet lollig, wel serieus, oh nee niet te serieus, niemand betaalt, zeker de ex niet, niet te veel drinken en niet slapen, nee wel slapen natuurlijk maar niet bij hem, en trek die blouse eens op want sloerig!

M’n openingszin wordt denk ik: “...” Tja wat wordt die? Even googlen.

 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.