Ik doe niet aan goede voornemens
15 augustus 2021 

Ik doe niet aan goede voornemens

Ik doe niet aan goede voornemens. Zeg ik ieder jaar. Maar dat is niet waar, hoe meer het einde van het jaar nadert, hoe langer het rijtje wordt met dingen die ik volgend jaar echt heeeeel anders ga doen.  90 % van dat rijtje is overigens hetzelfde als het jaar ervoor. In de top 10 staat bijvoorbeeld altijd:


√     minder eten en slank worden

√     minder wijn (maar wel nog vaak)

√     minder roken (alleen op feestjes, of bij wijn)

√     heel veel sporten (minstens drie keer per week)

√     meer contact met m’n liefste vriendinnen

√     op tijd komen (of nouja niet meer dan tien minuten te laat)

Heb dit jaar overwogen om me het tegenovergestelde voor te nemen. Als ik m'n goede voornemens toch altijd breek...dan zou: in 2014 word ik moddervet, lui en onsportief, wel eens heel gunstig kunnen uitpakken!

Maar nee, dit jaar heb ik het eens echt anders aangepakt: ik heb m’n kinderen, waarvan ik altijd zeg dat ze het belangrijkst zijn, een lijstje voor mij laten maken. En het bleek verrassend genoeg helemaal niet een heel lang lijstje. En het stond ook niet vol met super dure prulcadeaus of waanzinnige uitjes naar New York of vakanties naar Bali. Er stond op:

√     mama doet volgend nog meer leuke dingen met mij zoals haren kammen van de Barbies

√     mama kriebelt vaker in mijn haar

√     mama kijkt niet vaak op haar telefoon

√     mama zit niet steeds achter de laptop

√     mama kijkt met ons Home Alone 3 (en ze mag niet ondertussen appen)

√     samen in de Python

Best confronterend. Zo simpel kan het zijn dus.

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.