‘Is het normaal, eens per kwartaal?’
15 augustus 2021 

‘Is het normaal, eens per kwartaal?’

"Hoe vaak doen jullie het eigenlijk nog?" vraagt een schoolpleinmoeder wiens stemgeluid bij ieder wijntje toeneemt tijdens de vrijdagmiddagborrel. Het gesprek valt stil en alle andere moeders kijken me verwachtingsvol aan. "Eh nou… ‘wanneer niet?’ kun je beter vragen hahaha." Ik lach net iets te lang en te hard, maar ik lijk ermee weg te komen. Iemand anders snijdt snel het onderwerp ‘bijles’ aan waar iedereen dankbaar op inhaakt.

Seksgedoe

Echt niemand zit te wachten op nog zo’n vraag van de blaatmoeder. Want de waarheid is dat ik me de laatste keer nauwelijks kan herinneren. Ik ben 40, 12 jaar getrouwd en ik heb 1 keer per 3 maanden seks. Op z’n hoogst. Dat hele seksgedoe is zo’n steentje in je schoen: af en toe schuif je ‘m opzij en dan kan je er prima mee lopen en dan rolt ie opeens weer onder je voet en dan irriteert het……

Aangespoelde walvispositie

Na ons laatste kind is de ‘ik wil nog graag een tweede’ passie weg, er is geen voortplantingsdrift meer, geen seksnut. En pure lust is om tien uur ‘s avonds nadat de vaatwasser is in-en uitgeruimd, de kinderkleren klaar gelegd, de werkmails verstuurd en de was opgevouwen ook ver te zoeken. Enige waar ik nog toe bereid ben is de ‘aangespoelde walvispositie’. Ik heb zelfs wel eens geopperd m’n boek ondertussen gewoon uit te lezen. Ik vraag me af of veel stellen van onze leeftijd dit hebben. De conclusie voor mij is hoe dan ook duidelijk: als ik niet wil eindigen in een broer- en zusverhouding met aparte slaapkamers, moet ik echt wat veranderen. Ik ben nog te jong voor een seksloos leven.

Licht erotische tekst

Gelukkig heb ik een wilde vriendin en die vertelde me dat je met spannende sms'jes zo weer wat swung in je relatie krijgt. Wij sms'en vooral in de trant van 'haal jij de kinderen van de BSO?' of 'hebben we nog gehakt in de vriezer?' dus iedere licht erotische tekst zou een enorme sprong voorwaarts zijn. Na een paar glazen wijn op vrijdagavond deed ik man de suggestie om af en toe wat spannends naar elkaar te sms'en. En al wist ik niet direct veel goede voorbeelden te bedenken, hij vond het een hilarisch voorstel. Een paar dagen later piept m'n telefoon in het restaurant waar we zitten te eten. 'Ik heb een stijve', staat op m'n scherm. Tegenover me zit iemand te schudden van t lachen. 'Zoiets?' hikt ie. Goed. Tot zo ver het sms experiment….

 

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.