In Eva kostuum

'Ga je zo op het strand liggen?' Oudste kijkt afkeurend naar m'n bikini. 'Hoezo?', vraag ik toch een tikje onzeker. 'Mam, serieus, alles puilt er uit, je lijkt wel een...' 'Nou, een wat?', vraag ik op de kast gejaagd. 'Dat woord mag ik van jou niet zeggen', kliert hij. Ik weet genoeg: dit wordt zo'n dag. M'n puber heeft besloten de kont tegen de krib te gooien. En ik moet het ontgelden. 

‘Hoezo moet ik altijd alles dragen?’, zucht de jongste. Hij draagt 1 emmertje. 'Kunnen we niet gewoon hier zitten?' Hij wijst naar een plek naast een prullenbak vol wespen, een meter van de boulevard. 'Of heb jij weer zo’n strandtent in je hoofd waar we perse heen moeten?' Om mij heen huppelen sexy, trendy types in minuscule bikini's. Dit wordt niet mijn dag.

'Gatver twee kussende bejaarden!'

Op het strand gaat het gewoon verder. Man geeft me een knuffel als ik uit de zee kom. Vol afschuw roepen beide kinderen 'gatver!!' Zoiets walgelijks hebben ze al lang niet meer gezien: twee kussende bejaarden. Of we even normaal willen doen, vraagt de oudste.

Binnen in de strandtent sta ik te wachten op twee rosétjes. Ik wiebel wat mee op Happy van Pharrell. Misschien wordt het toch nog een lekker dagje, mijmer ik. Oudste komt aanlopen en zegt: 'doe mij maar een cola'. 'Sorry? Hoe vraag je dat?' , verbeter ik hem. 'Lieve moeder, mag ik alstublieft een cola?', vraagt hij poeslief. Om te vervolgen: ‘We vroegen ons af of je net een spastische aanval had, je maakte wat schokkerige bewegingen', hij lacht smerig naar me, dik tevreden over z'n briljante grap.

‘Wanneer gaan we? Ik verveel me hier echt kapot', verklaart jongste een half uur later terwijl hij net uit de zee komt.

Echt, ik laat m'n dag niet verpesten door die blagen. Ik smeer me demonstratief in met zonnebrand om duidelijk te maken dat we nog lang niet gaan. 'Mam!!!', roept oudste en z'n gezicht staat vol afschuw. Ik negeer het volkomen; het insmeren van mijn buik zal nu wel weer een walgelijke aanblik zijn. Mij krijgt 'ie niet meer gek. 'Maaam!!', roept nu ook de jongste. Ik kijk op. 'Ja, wat nu weer?', schreeuw ik boos. 'Uh… ik wilde alleen zeggen dat je broekje los zit', mompelt oudste. Ik kijk naar beneden en zie dat ik in Eva kostuum op het strand sta.

Nee. Definitief m'n dag niet.

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.