Klaar voor het nieuwe schooljaar
16 augustus 2021 

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Zo vaak maak je het niet mee dat de mussen van het dak vallen in Nederland. En dus moesten we genieten. Dat we niet in slaap konden komen, vanwege de hitte, was geen punt. Het was nog vakantie. En dus namen we het ervan. Naar het strand, het zwembad en in de buurt. Laat naar bed, lang uitslapen en veel wijn. Heel veel wijn.

Elke avond hadden we wel een welkom thuis borrel of een bijpraat etentje. Alles mocht, want het was nog vakantie.

Verslapen

Tot vanochtend. Zoons die wegens een Italiaans vakantieritme en wat adrenaline om 23.00 uur nog wakker waren, konden vanochtend niet wakker worden. Net als wij. Ik schoot omhoog om 7.45 uur. We hadden de wekker niet gehoord. Verslapen.

Fruitvliegjes

En dus moesten beide zoons zich in no time aankleden, een bak yoghurt met cruesli naar binnen werken, gel indoen en tandenpoetsen. Met de bijbehorende niet al te vriendelijke, zeg maar stressvolle aansporingen van onze kant. Ik zocht me ondertussen een slag in de rondte naar de gymschoentjes en luizentassen. Man was hysterisch op zoek naar brood en tussendoortjes. Het enige dat op de fruitschaal lag, was een zachte appel en een zwarte banaan, omringd door fruitvliegjes. Niet echt geschikt.

Bij gebrek aan beter griste hij uiteindelijk een American Cookie met chocola uit de verpakking en propte wat crackers in een bakje. Leuke voor een gezonde en georganiseerde indruk bij de nieuwe juf. Maar dat kon man niets schelen.

Niet krabben

Ook ik had grotere problemen. Zoon hing met z'n veel te lange haar half in de yoghurt. Leek het aan zee nog een leuk surfkapsel, nu zag hij eruit als een jongetje dat nodig naar de kapper moest. Fanatiek krabde hij op z'n hoofd. Oh nee. Shit. Vergeten. Ik had ze nog willen behandelen voordat school weer begon. Ik waarschuwde hem op school niet te vaak te krabben. Vanavond gaan we echt kammen.

Enfin. Om 8.20 uur zaten we allemaal op de fiets. Ik ongedoucht, zonder make-up. De kinderen doodop, zonder brood, gezonde tussendoortjes én met luizen.
Het nieuwe schooljaar kan beginnen!

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.