Krokusvakantie tip voor single parents: skiën in Winterberg
17 augustus 2021 

Krokusvakantie tip voor single parents: skiën in Winterberg

Voor vaders en moeders die graag alleen willen skiën met hun kinderen, zijn er de eenouder skivakanties. Niet tien uur in je uppie rijden of met sneeuwkettingen door de bergen crossen, gewoon lekker met andere ouders samen vervoerd worden. Je kinderen hebben in het hotel andere kinderen om mee te chillen of om samen mee op les te gaan en jij kunt ’s avonds een wijntje drinken aan de bar met andere single moeders. Wat wil een mens nog meer? 

Kind + verkeerde piste = geen probleem 

Een populaire ski bestemming, ook voor single reizen, is Winterberg. Niet alleen omdat het maar vier uur rijden is (zonder file) maar ook omdat het skigebied ideaal is voor de beginnende skiër. Als je tienjarige per ongeluk de verkeerde afslag neemt boven op de berg, vind je elkaar nog steeds relatief makkelijk terug.  De meeste kinderen, ook pubers, vinden dat stiekem wel een overzichtelijk idee.

Sauna en massage voor mama

En als je naar Winterberg gaat, dan ga je natuurlijk naar Willingen. De keren dat wij hier zelf waren, zaten we net te ver uit het centrum (want goedkoper) en dat is niet handig. Wat wel handig is, is een hotel dat ook nog leuke dingen voor kinderen heeft voor ‘s avonds. Het Sauerland Stern hotel bijvoorbeeld (200 meter vanaf het centrum en aan de voet van de Ettelsberg) heeft een zwembad met sauna (gratis) en een tropisch zwemparadijs (wel tegen betaling). Ideaal! En verder gaat het je schatjes natuurlijk vooral om de Wifi. Voor jou zelf is er in dit 4* hotel een massage ruimte. 

Neem je disco kleding maar mee! 

De meeste reisorganisaties voor eenoudervakanties, bieden een eigen animatieprogramma voor kinderen. Stel dat ze een dagje geen les willen, dan organiseren zij allerlei activiteiten zoals spelletjes in de sneeuw, wedstrijdjes, estafettes, etc . Vaak is er ook een bonte avond (dus neem je disco kleding mee ;-) 

Toch nog skiën in de krokus?

Ben je net al wij enthousiast geworden over dit Winterberg plan? Boek dan een leuk hotelletje via Booking.com (het Avital Resort is een echte aanrader!) of huur een huis via Airbnb. Je bent er zo met de auto! Eenoudervakanties naar Winterberg (met de bus) vind je bij Maris Life (vanaf 399,- pp op basis van half pension). 


 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.