Single parents opgelet! Deze vakantie op Rhodos is misschien wel wat voor jou!
17 augustus 2021 

Single parents opgelet! Deze vakantie op Rhodos is misschien wel wat voor jou!In je uppie op vakantie met kinderen kan best saai zijn. Vooral de avonden, als je kids in bed liggen. Dan ben je toch aangewezen op je boek en je mobiel. Als je het nou ook wel eens leuk vindt om tijdens je vakantie even een gesprek met andere ‘grote mensen’ te voeren, dan is een single parent vakantie misschien wel wat voor je. Er zijn verschillende aanbieders van groepsreizen voor alleenstaande ouders, allemaal met een eigen stijl. Wij testten de single parent reis van Maris Life en ging met negen andere ouders naar Rhodos. Hun credo is: niets moet, alles mag!

En daar gaan we! Na een rustige vlucht van ruim drie uur, ontmoeten we de andere ouders bij de bagageband en in de bus. Sommigen hebben elkaar al ontmoet via de Facebookgroep of in het vliegtuig en staan druk te kletsen.De eerste dagen houden we ons vooral allemaal bezig met het weer: welke weer app is het meest betrouwbaar en hoeveel dagen zitten we nog in de bewolking? De kinderen maakt het allemaal niets uit, die rennen de hele dag als een roedel honden achter elkaar aan en springen ondanks de regendruppels gewoon het zwembad in. Ze kunnen ook meedoen aan activiteiten als Weerwolven en levend Cluedo. En 's-ochtends is er Wakey Wakey, iets met dansen en springen. Niemand hoeft iets tegen zijn zin te doen, wat erg relaxed is want sommige kinderen willen gewoon lekker de hele vakantie lezen.Het fijne van bewolking is dat je kids makkelijker kunt porren voor wat sightseeing zoals het bekijken van het oude centrum in Rhodos Stad. Dit oude fort heeft een geschiedenis in de Oudheid en in de Middeleeuwen en is echt te gek. Ook al vinden kinderen niet alles wat hun moeder vertelt over de archeologische opgravingen altijd even interessant …


SubstandardFullSizeRender[2] 


Uiteindelijk werd het de laatste dagen heerlijk weer. Met de hele groep huurden we auto's en reden naar Limono aan de andere kant het het eiland. Het strand bij het hotel is een kiezelstrand, wat goed te doen is met waterschoentjes, maar er gaat toch niets boven een lekker zandstrandje. Het ultieme vakantiegevoel hadden we daar: een vers visje met een ijskoud wit wijntje erbij en in de verte je kroost door de branding zien banjeren. Heerlijk!
 IMG_0229

De highlights: Hotel Blue Horizon:
 • super locatie, direct aan de zee.
 • zwembad met veel ligbedjes.
 • prima kamers, niet heel luxe maar goed genoeg. Je ligt met je kids op een kamer.
 • een hele echte TV op de kamer. Wel een hele grote en dikke, door de kinderen de 1e dag verward met een magnetron.
 • je hoeft geen badlaken mee te nemen want die liggen op de kamer (scheelt weer wat kilo's).
 • er is wifi maar daar moet je wel voor betalen.
Eten:
 • super lekker (want 3,5 kilo aangekomen in een week van de baklava).
 • lekkere salade bar! (stel dat je niet alleen baklava wilt eten).
 • het ontbijt en het diner is inclusief in deze reis!
 • lekkere koffies in de bar (belangrijk punt vinden wij!).
 • betaalbare gin tonics (heel belangrijk punt vinden wij!).
Kids programma:
 • het team van Kids en Co doet elke dag wat activiteiten. Als je zin hebt doe je mee. Als kind dan he! Als volwassene is dat wat raar ...
 • ’s ochtends starten ze de dag met Wakey wakey, dat is met dansen en springen.
 • oppas twee avonden naar keuze (als je bijvoorbeeld ergens anders wilt eten).
 • hoogtepunt voor de kinderen: bonte avond voor de ouders. Een programma vol dansjes en toneelstukjes. Heel leuk. En lang.
Activiteiten:
 • Jungle tour, Eiland tour, Jeep safari: allemaal onwijs leuke activiteiten die je apart kunt inkopen. Vooral de Jungle tour schijnt heel leuk te zijn voor kleine kinderen.
 • de rondleiding door Rhodos stad (gratis!) op de eerste dag vonden veel kinderen wat saai. De ouders vonden deze top.
 • Marislife heeft in Rhodos echt een toppertje van een reisleider zitten waardoor eigenlijk vrijwel alles wat je verzint of waar je zin in hebt, geregeld kan worden.
Belangrijkste eye openers:
 • single parent vakanties hebben niets met daten te maken, ook al wordt dat vaak gedacht. Je wordt meer een soort tijdelijke vriendengroep.
 • het is heel relaxed dat iedereen een oogje op elkaar kids houdt. Hierdoor kan je prima even het dorpje inlopen alleen of een keer met een paar andere ouders lunchen zonder kids.
 • je moet een beetje een groepsmens zijn om dit soort vakanties leuk te vinden, als je liever veel alleen doet of met je kids dan is het wat minder geschikt.

Marislife is een initiatief van Corendon. Vanaf 499,- pp zit je al een weekje op Rhodos


Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.