Op vakantie in Frankrijk? Dan móet je hier echt een dagje naar toe!
17 augustus 2021 

Op vakantie in Frankrijk? Dan móet je hier echt een dagje naar toe!

In de Vendée, ongeveer een uur rijden van Nantes, ligt een van de leukste pretparken van Europa: Puy du Fou. Het is geen traditioneel pretpark met achtbanen en attracties maar een historisch themapark met spectaculaire shows. Bijvoorbeeld over de Vikingen en de Romeinen maar je kunt er ook ervaren hoe het is om door de loopgraven van Verdun te lopen. Doe je ook nog iets verantwoords tijdens je vakantie.Het is dus een beetje een ander park dan de parken die wij in Nederland kennen. Het heeft ruim twintig shows met namen als ‘Le Signe du Triomphe’ (show waarin de Romeinen strijden tegen de Galliërs in een soort mega Colosseum en de gevechten niet onder doen voor een potje GTA) en ‘Les Bal des Oiseaux Fantômes’ (200 roofvogels die rakelings langs je hoofd vliegen). In Nederland is het park nog niet zo bekend. Wat best gek is want Puy du Fou heeft al veel internationale prijzen gewonnen en 15% van de bezoekers komt inmiddels uit het buitenland. 

De shows zijn dus echt spec-ta-cu-lair. Onze pubers en tieners noemde het “Efteling 2.0” omdat de shows op de Ravelijn-show van de Efteling lijken, maar dan tienduizend keer legendarischer. Het zijn echt enorme producties waar kasteelmuren in de grond verdwijnen, Vikingboten uit het water verrijzen, ridders brandend uit kastelen worden gegooid en adelaars uit luchtballonnen vliegen. Alles loopt goed af. Dat dan weer wel. En dat weet je doordat je de Puy du Fou app kunt downloaden en dan, met oortjes in, alles in het Nederlands kunt horen. 

Onze persoonlijke favoriet was ‘Les Chevaliers de la Table Ronde’ wat ging over iets met een legende en koning Arthur en Merlijn en een betoverd meer (waar halverwege de show een tafel uit omhoog komt met ridders eraan en alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, loopt er opeens een paard uit het water. Een echt paard ja!) 

Puy du Fou is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Je hebt ongeveer tien spectaculaire shows van maximaal een half uur (dus goed vol te houden) en je hebt ongeveer tien attracties waar je doorheen loopt zoals ‘Le Mystère de la Pérouse’ waar je aan boord lijkt te gaan van het schip van ontdekkingsreiziger La Perouse die in 1785 uit de haven van Brest vaart en je meeneemt langs allerlei ontdekkingen. Na vijf minuten voelen de nagebootste stormen en het hellende schip super echt. Dus leuk voor kleine kinderen (op de loopgraven attractie na dan, die is voor kleintjes wat te eng) en voor grote kinderen die dingen zullen herkennen van geschiedenis op school. Als je tussen de shows door even wilt uitrusten en eten dan zit je bij de Fransen natuurlijk helemaal goed: overal zijn eettentjes. Je kunt bijvoorbeeld Frans eten in restaurant Bistro of ergens een hamburger scoren met friet. En wijn voor mama. Laten we dat niet vergeten. Dat mag ook gewoon mee naar de shows, kijk dat zijn nou nog eens echte voordeeltjes. 

Je kunt als je deze zomer in de buurt bent of er langs rijdt op weg naar de kust, een dagje het park ingaan maar eigenlijk is het beter om minimaal twee dagen te gaan en te overnachten in een van de thematische accommodaties. Zo hebben ze bijvoorbeeld overnachtingen in een kasteel, bij de Romeinen, in een dorpje met tenten en leuke huisjes. Wij sliepen in een van de “extravagante 'logeries' van Frans I en Hendrik VIII van Engeland” met de naam ‘Camp du Drap d’Or’ wat vanwege het woord “drap” in de naam sowieso al een groot succes was. Van buiten leek het een soort tent, van binnen bleek het een supersonische hotelkamer met toilet, douche, hemelbed en stapelbed. 

Hoe kom je hier? Je kunt er dus langsrijden als je er toch in de buurt bent maar je kunt ook naar Nantes vliegen (zowel KLM als allerlei goedkope budgetmaatschappijen vliegen op Nantes) en dan een auto huren. Wij zijn fan van Sunny Cars omdat je daar geen gekke onduidelijke contracten hoeft af te sluiten of onverwachte kosten hebt als je iets beschadigd. Ze hebben een “all-inclusive” formule waar alles invalt. Altijd handig. Praktische info & prijzenTicket:

Overnachting:


Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.