Waarom iedere pretpark liefhebber een keer in Europapark moet zijn geweest.
17 augustus 2021 

Waarom iedere pretpark liefhebber een keer in Europapark moet zijn geweest.

Als je de Efteling of Plopsaland inmiddels van binnen en buiten kent, is Europapark in het Zuid-Duitse plaatsje Rust een echte aanrader. Als je tenminste van pretparken houdt dan hé, want dat is wel een vette voorwaarde. Wij stuurden onze grootste durfal blogger met drie tieners op pad.  

In ruim vier uur rijd je vanaf Utrecht naar dit pretpark dat al menig prijs in de wacht sleepte. Je kunt er deze zomer ook even een tussenstop maken als je toch op weg bent naar een vakantiebestemming in Zwitserland of Italië. Europapark is in Nederland nog niet heel bekend. Wat best gek is want met 5,6 miljoen bezoekers, is het het grootste park na Euro Disney. De meeste bezoekers komen uit Frankrijk (44%) en Duitsland (55%). Het is een enorm park, opgedeeld in 15 verschillende landen waar de gastronomie, architectuur en flora en fauna op aangepast is. Europapark heeft 5 hotels, 58 restaurants en 70 winkels. In het park kun je kiezen uit meer dan honderd verschillende attracties waarvan de achtbaan de doodenge Silverstar de echte topper was van de Wine-up tieners. Oh ja, en omdat het zo groot is, heb je bijna nergens wachtrijen!  Als je houdt van waterbanen en ander waterspektakel, zit je hier ook goed: vrijwel iedereen was na een uur al doorweekt. En er komt binnenkort nog een groot waterpark bij met maar liefst 17 verschillende waterglijbanen. Je kunt niet alleen in een hotel slapen in Europapark maar ook in een blokhut, huifkar, tipi tent of je eigen tent of camper meenemen. Wij sliepen in een blokhut die schoon, praktisch en gezellig was (niet heel glamoureus maar hè, we hebben het hier dan ook over een blokhut hé.) Voor de blokhut staat een schommelstoel waardoor je als een soort Uncle Sam aan het einde van de dag kunt neerploffen en een beetje heen en weer wiegen. Wat kost dat nou? Een entree kaartje is 49,- pp en parkeren is 6,- per dag. 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.