#Lifeisgood (en wij kennen ook de andere kant)
17 augustus 2021 

#Lifeisgood (en wij kennen ook de andere kant)

De afgelopen dagen zie ik alleen maar gelukkige gezinnen op mijn tijdlijn. Heel gelukkige gezinnen. Met hashtags #lifeisgood en #thegoodlife krijg ik de ene nog mooiere foto na de andere op m’n scherm. Allemaal met super happy kinderen en tevreden ouders. Althans zo lijkt het. Echt goed kun je het niet zien, want ze hebben allemaal een helm en skibril op. Gezellig gearmd staan ze op de top, liggen ze in de sneeuw of staren ze sereen naar de wit besneeuwde bergen tegen de felblauwe lucht. Je ziet happy family's feestvierend bij de apreski of in een filmpje keurig parallel skiënd, achter elkaar van prachtig aangelegde pistes.

#perfectesneeuw #thegoodlife #qualitytime

Beter kan niet, zou je denken. Maar.... ik weet uit ervaring dat het heus niet alleen maar perfect is, zo’n wintersport met je gezin. En daarom vandaag:

10x De andere kant van #thegoodlife

 1. Wintersport is gierend duur.
  Vooral de eerste dag zit er niets anders op dan iedere keer met je ogen dicht je pinpas af te geven. Heus, je weet het van tevoren maar die eerste dag doet echt een beetje pijn: Tsjing, Tsjing: skihuur voor het hele gezin. Tsjing, sjing: Skipas (waarom hebben we in vredesnaam DRIE kinderen gekregen), Tsjing, tsjing: Skiles (voor al die DRIE kinderen). Tsjing, tsjing: boodschappen doen bij het lokale supermarktje (5 euro voor een pak pasta)
 2. Je sjouwt je een ongeluk.
  En dan heb je alle spullen gehuurd en dan moet je terug naar het appartement met sneeuwschoenen, skischoenen, ski’s, helmen, stokken EN de schoenen en ski’s van de kinderen. Want het lukt hen niet alles zelf te dragen. En morgen, overmorgen en alle dagen erna... moet de hele bups weer mee richting piste. Zucht.
 3. Skischoenen zijn k*t
  Skischoenen zitten voor geen meter. Bovendien stinken ze (zie 4)
 1. Je huur-helm stinkt.
  Want je bent niet de eerste die hem draagt. Er zijn je al talloze types voorgegaan: met vet haar, droog haar, roos en niet te vergeten... luizen. De helft van al die schimmels, schilfers en ongedierte huist al weken in de helm die jij nu gaat dragen. En hetzelfde geldt voor die vreselijke skischoenen.
 2. Je kinderen willen niet op les.
  En daar sta je dan: skiles betaald, eindelijk vakantie. Geen crèche, geen school. Nee.
  Op wintersport heb je daarvoor een ski-klasje. Met allemaal buitenlandse kinderen en een ski-leraar die alleen maar Frans of Deutsch sprecht. 'Kommst du auch mit mädchen??' "Wat zegt ie mama? MweehhhIk Wil Niet Op Les".
  Sorry schat: je moet! Want hé mama en papa hebben ook vakantie. En ski-les is hartstikke leuk. Dat moesten wij vroeger ook. Dus hup die bus in naar die skishule. Weet je wel hoe duur het allemaal is...
 1. Die felblauwe lucht is ook weleens helemaal niet blauw.
  Maar wit of grijs. En dan valt er sneeuw. En dan zie je niets. Zeker geen diepte. Zodat je over elke bobbel op de piste languit voorover valt. En bovendien is het dan koud. Heeeel erg koud.
 1. Je bent uitgeput en wil naar bed
  Van al dat sjouwen, huilende kinderen & de hele dag actief bezig zijn word je moe. Had je nog wilde of romantische ideeën over apres skiën? Tja. Dat deed je inderdaad toen je met je studievrienden naar Oostenrijk toog. Met drie kleine kinderen zit jij na twee schnapps ’s avonds om 20.00 gewoon aan je taks. Je wilt nog maar één ding: slapen.
 2. Je komt thuis met een wasbeer gezicht
  En als je dan toch mooi weer hebt, word je wel lekker bruin. Denk je. Ahum. Dat geldt alleen voor de onderste helft van je gezicht. De bovenste helft is bedekt met bril en helm. En dus zie je eruit als een wasbeer als je in NL weer eens in de spiegel kijkt.
 3. En een paar kilo extra
  "Zo fijn, je bent de hele dag buiten, in beweging". Dat hoor je mensen vaak zeggen over de wintersport. In werkelijkheid zit je heel veel binnen. Te eten en te drinken; je moet tenslotte wel genoeg energie hebben. Dus: 1. Je neemt een stevig ontbijt, want je gaat de hele dag sporten. 2. Je moet, tussen al dat skiën door, even opwarmen met warme chocomelk en een lokale lekkernij: apfelstrudel? 3. Je gaat uitgebreid lunchen, want zo gaat dat nu eenmaal in Italie en Oostenrijk. Met knoedels, pasta's, friet. Bovendien sport je de hele dag, dus het kan prima. 4. Je drinkt veel en eet nog meer ’s avonds: kaasfondue misschien? Je hebt toch de hele dag gesport....
 4. File, kotsen, file
  En dan ga je na een week terug naar huis. Precies tegelijk met alle andere Nederlanders van #thegoodlife. En dus sta je uren vast bij de grens. Je kinderen moeten in de bergen geheid spugen en in Duitsland wordt alleen maar aan de weg gewerkt. Gelukkig zit de vakantie er weer bijna op.
  Terug naar het #gewoneleven #thenormallife .... Lekker.
Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.