Maar dokter... wat doet u nu?
16 augustus 2021 

Maar dokter... wat doet u nu?

Ik zou tegen geen enkele arts nee zeggen

Ik vind het sneu en verwerpelijk als ik hoor dat vrouwen hun partner kiezen op geld en macht. Zou ik zelf natuurlijk nooit doen. Maarrrr er is een uitzondering. Er bestaat 1 beroep waar ik als een blok voor val. Ik kan er niets aan doen. Het komt door de grote hoeveelheden doktersromannetjes die ik vroeger verslond. Van die bouquetreeks waarin de droomprins steevast een witte jas aan had en met stoere tred door de gang beende, z'n stethoscoop om zijn gespierde nek en zijn krachtige gebruinde kaaklijn naar voren. Dokters. Ik zou tegen geen enkele arts nee zeggen. Zelfs niet tegen Dr. George O'Malley, en natuurlijk zeker niet tegen Dr. Sloan (Mc Steamy).

Dus toen er via E-matching een chirurg op mijn profiel reageerde, wist ik niet hoe snel ik moest antwoorden. Hij leek heel aardig, beetje verlegen (hoe aantrekkelijk: thuis verlegen en op het werk zo’n daadkrachtige chirurg) en hij vroeg: 'Beste Caro, zou je wat met mij willen drinken?'

' Ja graag' zei ik.

Dokter wat zegt u nu?

Twee dagen later (ja, ja de chirurg liet er geen gras over groeien) tuurde ik door het restaurant naar mijn woest aantrekkelijke dokter. Hij was er nog niet. Of, zou dat schrille typje in de hoek... nee ...toch? 'Hallo? Caro?' riep het. Dus toch. Oké, even schakelen.

We begonnen een gesprekje: 'Zo nou wel gek he! Heb je vaak een date?' begon ik.

'Eh nee dit is de eerste in 23 jaar.' stotterde hij terug. 'Ja zit er nog midden in, moeten een hoop regelen, alimentatie, huis, gaat allemaal erg moeizaam.' “ Shit! Hier heb ik geen zin in. Wat zegt die dokter nu… getverdemme”.

'Goh nou wat vervelend zeg, is het plotseling mis gegaan? vroeg ik met tegenzin.

'Nou ja plotseling, plotseling … M’n ex - gek nog om haar ex te noemen - was al wat langer met haar spirituele ontdekkingstocht bezig. Dat vond ik natuurlijk hartstikke leuk voor haar. Kostte wel veel geld qua voedingsmiddelen en kruiden die we allemaal in huis moesten hebben en ons huis moest gereinigd worden en de schuur verplaatst omdat deze op verkeerde grond stond maar verder had ik er weinig last van.'
'Nee dan is het natuurlijk helemaal prima' zei ik.

Spirituele eenwording

'Tja, helaas bleef het hier niet bij. Ze ontmoette vorig jaar een healer en in hem herkende ze haar zielsverwant. Met een onzichtbare draad van herinnering was hij door het universum naar haar toegetrokken, zei ze. De verbinding was heel intens en op elk vlak.'
'Op élk vlak?' vroeg ik quasi onschuldig.

'Ja, op elk vlak vrees ik,' zei de chirurg, 'maar die vraag vond ze nogal aards en banaal. Ze was op een heel hoog spiritueel level gekomen.' ging hij verder. 'En ik ben me er toen ook maar in gaan verdiepen en heb wat cursussen gevolgd om haar te begrijpen. Ze ging door een heel moeilijk proces en zij en die healer waren samen geïncarneerd, zei ze.'

'Wacht even hoor', praatte ik door het verhaal van de niet-meer-zo-daadkrachtig-overkomende-chirurg heen. 'Dus terwijl die healer je vrouw lag te doen, ben jij op cursus gegaan om haar beter te begrijpen?? Mochten ze het soms ook in jouw bed doen als je nachtdienst had?'

Hij zuchtte, teleurgesteld in m'n gebrekkige spirituele empathie.

Helemaal genezen

Ondertussen sneed ie met chirurgische precisie z'n vlees en dronk de ene na de andere Viognier. Ik kreeg een app van een vriendin die een plein verderop zat te eten: 'Hoe is de Dokter? Heeft ie je al in z’n krachtige armen getrokken, heb je z’n weelderige bruine borsthaar al gevoeld en daal je zo neder op je knieën om hem z’n cadeau te geven?' Ik schoot acuut in de lach.

Terwijl ik opkeek zag ik hoe ernstig Dr Grenzeloos er inmiddels aan toe was. Zijn blik glazig, pakte hij mijn hand: 'Sjou jij wel met mij mee wwwillen naar huissss?'

'Eh nou nee, sorry, je bent toch niet helemaal m'n type,' zei ik snel.

Toen ie door kreeg dat ik echt niet mee wilde, ging ie maar direct door naar het ziekenhuis. Hij moest de volgende ochtend vroeg opereren. Ik weet niet hoe z’n patiënten er nu aan toe zijn, maar ik ben in ieder geval totaal genezen.

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.