Make my day: 16 x pubercomplimenten
17 augustus 2021 

Make my day: 16 x pubercomplimenten

‘Voor iemand die zich vaak kapot schaamtelijk in gezelschap gedraagt, was je vandaag best oké.’ Oudste dochter geeft me een goedkeurend knikje waaruit ik opmaak dat het een compliment betreft. Haar vriendinnen hebben vanmiddag gechild bij ons thuis en in mijn beleving ben ik vooral onzichtbaar geweest. En dat is dus goed.

‘Dankje,’ zeg ik. ‘Ik denk niet dat ik ooit zo’n mooi compliment heb gehad.’

‘Nou, dan zal ik je nog eens wat zeggen,’ dochter slaat haar arm om m’n schouders, ze is duidelijk in een gulle bui. ‘We hadden het er vanmiddag over wie er een knappe moeder heeft en ze vonden jou best knap.'

‘Ohja?’ zeg ik, zeer in m'n nopjes met deze beoordeling. Ik voel m'n ego groeien.

‘Ja, die andere moeders zijn echt super oud en dat valt bij jou nog wel mee. Jij hebt denk ik iets minder rimpels omdat je veel dikker bent. Dan die andere moeders. Snap je?’

‘Ja, ik snap het hoor,’ zeg ik terwijl mijn ego weer naar het gebruikelijke formaat slinkt.

Pubers zijn nou eenmaal niet de meest complimenteuze wezens. Ze proberen het wel maar het komt er vaak toch wat verrot uit. Een paar voorbeelden …

 1. “Wat zie je er mooi uit vandaag! Heb je make-up op gedaan?”
 2. “Jouw werk lijkt me heel leuk maar zelf wil ik later succesvol worden en rijk.”
 3. “Best grappig dat jij op Instagram zit voor iemand van jouw leeftijd.”
 4. “Jij bent wel irritant maar niet zo irritant als papa.”
 5. “Ik lig graag tegen jou aan want jij bent lekker dik en zacht.”
 6. “Ik vind het altijd fijn bij jou in de auto want dan krijg ik snoep.”
 7. “Ik zou het zelf nooit dragen maar jou staat het best leuk!”
 8. "Dat is echt iets voor jou, jij kleedt je altijd zó apart"
 9. “Als je niet irritant doet, ben je best te doen.”
 10. “Jij ziet er heel mooi uit op foto’s.”
 11. “Je moet je er niks van aan trekken wat mensen vandaag misschien tegen je zeggen, ik vind dat je er mooi uitziet…”
 12. “Jij trekt je lekker nooit wat aan van de mode hé”
 13. “Ben je naar de kapper geweest? Dit haar is echt veel leuker dan wat je eerst had. Dat was zo raar.”
 14. “Je merkt aan jou helemaal niet dat je gestudeerd hebt.”
 15. “Je hoeft helemaal niet per se te studeren om een leuke baan te vinden toch mam? Jij hebt toch ook leuk werk! Oh, jij hebt wel gestudeerd…?”
 16. “Dankjewel, mam, dat we hier koekjes mochten bakken. En dankjewel dat je het niet verpest hebt.”

Heb je ook nog zo’n fijn pubercompliment in de aanbieding? Deel het hier!

 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.