Over smetplekken en Purol...
16 augustus 2021 

Over smetplekken en Purol...

‘En? Hoe vond je het vorige week?’ Tegenover me staat een afgetrainde blondine van rond de dertig met een headset op haar hoofd. Ze staat op het punt om te beginnen met een lesje ‘Spinning’ maar herkent in mij de beginneling van vorige week. Ik heb me, in een te strak wielrennersbroekje, onopvallend in een hoekje geïnstalleerd. Klaar om 40 minuten te gaan nepfietsen in een zweterig zaaltje.

Zadelpijn

‘Wel leuk maar wel zwaar’ antwoord ik. Ze knikt tevreden. Zwaar is goed.

‘En’, zeg ik zachtjes, ‘ik had nogal zadelpijn na de les. Ik fiets namelijk nooit en…’ ze valt me direct in de reden: ‘Meid ik weet precies wat je bedoelt, dat is een algemeen fietsprobleem. Als ik op zondag twee uur les geef, ben ik helemaal schraal daar.’ Ze wijst voor de volledigheid tussen haar benen. ‘En weet je wat ik dan doe? En dat help echt als een waanzinnige,’ ze kijkt me triomfantelijk aan, ‘dan smeer ik het van te voren lekker even dik in met Purol.’

Hoe een onschuldige opmerking...

De man op de fiets naast me mengt zich nu ook in het gesprek. Ik vermoed door haar nadruk op het woord lekker. De sportjuf richt nu het woord tot hem: ‘Doe jij dat ook? De man in kwestie, die al zeker tien minuten als een bezetene aan het ‘infietsen’ is, verschiet even van kleur maar tilt het gesprek dan naar een nog openhartiger niveau: ‘Ja weet je wat het is? Als je echt lange stukken fietst, zoals ik, en je werkt niet met Purol, dan zit je binnen de kortste keren met allemaal smetplekken daar. Dat wil je echt niet.’ In tegenstelling tot de juf, wijst hij niet naar beneden bij deze woorden. Ik denk dat hij er vanuit gaat dat we inmiddels alle drie wel weten over welk gebied het gaat. ‘Dat doen profs!’ vult hij nog aan. ‘Hmmm ja oke’ mompel ik en vraag me af hoe mijn onschuldige opmerking over zadelpijn in hemelsnaam tot deze Purol- ontboezemingen heeft kunnen leiden. Terwijl de juf op haar horloge kijkt, veegt buurman zijn bezwete voorhoofd even af, het gesprek lijkt klaar. Godzijdank.

Goeie vraag Caro!

Ik pruts wat aan m’n stuur terwijl juf op haar fiets op het podium klautert en de muziek aan zet. Ze schuift de microfoon voor haar mond. ‘Hallo allemaal, welkom in deze spinning les. Zoals de meesten van jullie weten, heet ik Danielle. Zijn er nog nieuwe mensen vandaag? Nee? Dan gaan we snel beginnen. Voordat ik ga beginnen wil ik eerst nog even iets zeggen. Ik kreeg net een hele goeie vraag van Caro daar.’ Iedereen in de zaal kijkt nu achterom naar het onopvallende hoekje in de achterste rij om te zien wie de

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.