Schat, ik ben een beetje rillerig…
15 augustus 2021 

Schat, ik ben een beetje rillerig…

‘Ik weet niet of ik morgen wel naar kantoor kan, voel eens aan m’n voorhoofd, ik gloei helemaal'.

Vorige week was ik bij Esmee en Pieter was ziek. Nou ja ziek, ziek, hij had wat verhoging. Dat wist ie omdat de halve dag pathetisch met een thermometer in z’n mond rondliep om de koortsontwikkeling goed te volgen. Wat is dat toch met mannen dat ze zo kleinzerig en hypochonder zijn als het over hun gezondheid gaat? Daar waar wij maar doorgaan en doorgaan, liggen die mannen bij het eerste hoestje in bed naar Discovery Channel te kijken alsof ze terminaal zijn.

Omdat Esmee zich ook kapot ergerde en Anna wel zin had in wijn, maakten we diezelfde avond nog een lijst met de meest dramatische uitspraken van die zogenaamd zieke (ex)mannen van ons:

 • 'Ik heb geen oog dicht gedaan vannacht, voel me zo slapjes, 'k blijf even nog liggen'
 • 'Waar was je nou? Ik bonkte al drie keer op de vloer!'
 • 'Kan je zo misschien wat soepstengels halen? Ik denk niet dat ik iets anders binnen houd'
 • 'Wil je een sinaasappeltje voor me uitpersen? Of denk je dat m'n maag dat nog niet aankan?'
 • 'Als ik zo ga douchen, wil je dan in de buurt blijven? Ik ben een beetje bang dat ik onderuit ga'
 • 'Waarom maken die kinderen altijd zo’n herrie? Wil jij ze alsjeblieft rustig houden, m’n hoofd knalt echt van m’n romp af'
 • 'Weet je zeker dat je me hoort als ik je zo roep?'
 • 'Ga je al weer weg? Hoe laat ben je terug denk je? Dan ben ik dus een uur alleen!!'
 • 'Wil je de telefoon en de AB even naast me neerleggen?'
 • 'Mag ik misschien een beetje privacy? Of is dat soms ook al teveel gevraagd?'
 • 'Deze krampen lijken wel weeën'
 • 'Het is wel echt een rare hoest hoor, misschien toch een longontsteking? Bel jij de dokter nog even om toch voor de zekerheid te vragen?'
 • 'Voel eens aan m’n voorhoofd, ik gloei helemaal'
 • 'M'n moeder maakt dan altijd zo'n lekker fruitbakje, kan jij dat ook voor me maken?'
 • 'M'n moeder komt straks. Nee niet om jou te helpen, ze komt mij verzorgen omdat jij daar kennelijk geen tijd voor hebt'
 • 'Als jij ziek bent, doe ik altijd alles voor jou'
 • 'Kijk nou, het doet echt pijn. Zie je het niet? Ja, je moet wel goed kijken; het is helemaal rood'
 • 'Ik dacht vanochtend dat ik opknapte, maar ga toch nog even plat, de koorts komt weer helemaal terug. Roep je me voor het eten?'

Herkenbaar? Heb je ook zo’n fantastische maar o zo irritante ‘ik ben zo zielig quote’ van je vent? Deel ‘m dan hier!!

Lees ook: 11 x je ouders op Facebook

 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.