Tien veelgebruikte moederleugens
15 augustus 2021 

Tien veelgebruikte moederleugens

'Als je zo zit te slissen verstaat mama er natuurlijk geen reet van' hoorde ik een moeder ooit eens op een verjaardag tegen haar 2-jarige kind zeggen. Een vriendin die me zag fronzen, wist me te vertellen dat het wel echt een lieve moeder was, gewoon een hele duidelijke. Duidelijk was het absoluut, daar kon ik niets tegen in brengen.

Het was waar overigens, ik verstond haar kind ook voor geen meter. De manier waarop ze d'r zoontje wat feedback gaf over z'n spraakgebrek is natuurlijk pedagogisch discutabel maar dat ze eerlijk zei dat ze ‘m niet verstond is best uitzonderlijk. Want er zijn nogal wat dingen waar alle moeders over liegen. Voor ons eigen bestwil en heel soms voor de bestwil van onze kinderen….

  1. 'Wat een mooie tekening!' (We weten allemaal dat de meeste kindertekeningen niet om aan te zien zijn). Hierna volgt vaak nog een groter leugen namelijk:
  2. 'Ja tuurlijk wil ik horen wat je hebt getekend, ben heel benieuwd!'
  3. 'Het maakt niet uit wat je later wordt, als je maar gelukkig bent.' (En naar het vwo gaat, rijk en succesvol wordt zodat papa en mama zich geen zorgen hoeven te maken)
  4. 'Wat heerlijk dat je een dagje vrij bent hè!' (Hebben die juffen en meesters nou gvd al weer een studiedag?! Ze zien me aankomen op m'n werk)
  5. 'Je kiest zelf wie je vrienden zijn!' (En mama manipuleert je ondertussen wel zo dat je niet beste vrienden wordt met dat kind uit je klas met die vervelende zeur moeder)
  6. 'Je mag niet oordelen over anderen.' (Mama mag dat natuurlijk zelf wel en doet dat ook de hele dag)
  7. 'Ja ik vond je kinderfeestje ook heel leuk!' (Gelukkig weer een heel jaar om bij te komen)
  8. 'Nee vandaag kan Mees niet komen spelen lieverd, sorry, we hebben vandaag dingen te doen.' (Mama heeft er geen zak zin in dat dat drukke jongetje vandaag komt, mama wil vanmiddag wat dingen voor zichzelf doen)
  9. 'Nee we kunnen niet meer voorlezen vanavond, het is nu al zoooo laat...' (Mama heeft het gehad, mama wil lekker met een wijntje op de bank Divorce terugkijken)
  10. 'Nee het geeft niks, kan gebeuren.' (Gatverdamme wat een zooi, hoe krijg ik die volgekakte broek uit zonder dat ik die poep over z'n hele benen uitsmeer)

Ik vrees dat ik wel tot 100 kan komen….

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.