'Vind je me niet te dik in deze broek?'
15 augustus 2021 

'Vind je me niet te dik in deze broek?'

'Zeg nou eens eerlijk, schat! Heb je nooit tijdens ons huwelijk over een andere vrouw gedacht: "Met haar zou ik wel eens een beschuitje willen eten"?' 

Er zijn serieus mannen die op zo'n vraag eerlijk antwoord geven. Mannen die daadwerkelijk denken dat dat de bedoeling is: eerlijk zijn. En zodra ze eerlijk zijn, hebben ze vervolgens drie weken geen seks. En negeerstraf. Ze begrijpen niet wat ze verkeerd hebben gedaan. Wij wel: ze zijn in de vrouwenval gestapt.

Een vrouw heeft nu eenmaal af en toe de behoefte om vragen te stellen waar ze het antwoord eigenlijk niet op wil weten. Mijn ex noemde dat DE NEKSCHOTDISCUSSIE. Een verstandige man geeft dat antwoord dan ook niet. Die liegt ons liefdevol voor. Maar dat werkt natuurlijk alleen als 'ie z'n leugen consequent volhoudt in de vorm van een mantra van complimenten. Dan heeft 'ie namelijk nog een kans op een positieve afloop. Een kleine kans.

Zij: 'Hoe vind je dat deze broek staat?'

Hij: 'Hij staat prachtig, schat!'

Zij: 'Ik ben wel wat aangekomen, vind je niet?'

Hij: 'Ik zie niks, hij zit prima.'

Zij: 'Je kijkt niet goed, kijk dan even hier bij m'n heup. Daar puilt het wat uit'

Vanaf hier kan de conversatie twee kanten opgaan:

1. Helemaal mis, want de man is eerlijk

Hij: 'Nou ja, je bent wel wat steviger geworden inderdaad.'

Zij: 'Oh ja? Oh ja? Nou alsof jij er zo lekker uitziet. Je zit de hele avond chips te vreten, vind je het gek dat ik aankom? Het is jouw schuld bla bla..'

Hij: 'Ja, maar…'

2. Zo min mogelijk mis, want de man liegt liefdevol

Hij: 'Hij staat prachtig, schat.'

Zij: 'Je zegt gewoon maar wat om er vanaf te zijn.'

Hij: 'Nee lieverd, hij staat prachtig.'

Zij: (Al wat zwakker) 'Ja ja'

Hij: 'Echt waar, hij staat prachtig.'

Zij: 'Nou, oke dan' (druipt argwanend af)

Voor de argeloze man tien voorbeelden van levensgevaarlijke vrouwvragen:

1. Volgens mij houd ik meer van jou dan jij van mij?

2. Als je nou iemand moest kiezen met wie je wilde trouwen als ik dood ben, wie zou dat dan zijn? Nee je móet kiezen.

3. Wie was er beter in bed, je ex of ik? Eerlijk zeggen! Maakt mij niets uit.

4. Wat vind je nou hele vervelende eigenschappen van mij? Ik zeg het dan zo ook over jou. Nee, kan je gewoon zeggen.

5. Als ik had gezegd dat het niet had gehoeven, was je dan liever niet bij de bevalling geweest?

6. Wie heeft er ongeveer hetzelfde figuur als ik op dit strand?

7. Als je één ding mocht kiezen dat je aan mij zou veranderen qua uiterlijk, wat zou dat dan zijn?

8. Ben je wel eens vreemd gegaan, al was het maar een zoentje? Ik word heus niet boos over een kusje…

9. Heb je wel eens aan iemand anders gedacht tijdens de seks?

10. Als je moest kiezen tussen mij en je moeder, één van de twee gaat dood, wie zou je dan kiezen? Nee, je moest kiezen! Anders gingen we allebei dood.

 

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.