Moeders op het schoolplein: De HelloFresh moeder
16 augustus 2021 

Moeders op het schoolplein: De HelloFresh moeder

Zuchtend en steunend kom ik het schoolplein op. Tassen van zoon om m'n nek, zoon in geen velden of wegen te bekennen. En dan zie ik haar staan. Eveline. Haren mooi geföhnd en prachtig opgemaakt. Ze draagt vandaag een prachtig wollen jasje op een leren rokje (beschaafde lengte) en daaronder torenhoge hakken. Volgens mij hele dure. Haar zangerige stem is niet te missen....

Een kinderfeestje met acrobaten

"Ja, ze wordt maar een keer zes natuurlijk, is een bijzondere leeftijd! Vorig jaar gingen we toen met die bus naar de Efteling, hadden we toen afgehuurd weet je nog? Dus ik zeg Joris, hoe doen we dat dit jaar, we moeten wel iets overtreffen natuurlijk! Daar rekent dat meisje op, ze is geen drie meer!
Dus ik heb uiteindelijk een feestje voor haar geregeld in een tent, wordt hier in het park neergezet. Met een kameel, een paar acrobaten, een koorddanseresje en misschien een ballonnenclown. En zes paarden natuurlijk, omdat ze zes wordt. Die dragen dan een taart de piste in en daar mag ze dan de kaarsjes van uitblazen. Ja, dat was wat hoor, terwijl ik naar Berlijn moest voor een meeting zat ik onderweg te bellen met Pammy Boltini, Ik zeg: 'wat hoor ik, kan jij een circus regelen?' Hij zegt: 'Tuurlijk meid, als jij de locatie doet!' Haha, ja, dat was wat hoor, wat een geregel. Vergunningen voor het park enzo, zo moeilijk doen, die ambtenaren van de gemeente hier. Het is voor een kind, zeg ik, het meisje wordt zes! Laat ons leuk een circusje neerzetten, wie heeft daar nou last van!? Ze wil het zooo graag, een eigen circus….Nou, daar dachten de heren anders over hoor. 'Kunt u niet gewoon naar het theater met die kinderen?' zegt die ene tegen me. Ik zeg: 'jij hebt zeker geen kinderen van die leeftijd, anders zou je dit niet durven zeggen!' Wat een sufferd. Ik zeg altijd: 'als je het kan doen voor je kinderen, dan doe je dat toch?'
En daarbij, ik ben best veel weg he, dus doe het ook een beetje om te compenseren, ja, dat geef ik eerlijk toe. Ze zegt steeds: 'aaah mam, ga je nu alweeer weg? Je bent net thuis van je werk!!' Maar ja, ik moet natuurlijk wel dagelijks trainen voor de marathon, want dat komt er ook aan he? En ik weet het lekker te combineren hoor, want terwijl ik twee uurtjes per avond ren, bedenk ik alvast wat we eten de volgende dag. Want ja, dat doe ik voor Joris he, die schat. Die liefde gaat door de maag hoor, ab-so-luut. 's Ochtends sta ik om half zes op om alvast wat te koken voor die avond. Ik moet tenslotte ook om acht uur de deur uit! Ik wil ook niet zo’n moeder zijn die zegt : 'Schuif maar een pizza in de oven.' Nee, daar heb je geen kinderen voor gekregen toch? Nou dan.

Sophie moet even naar bijles, logopedie, yoga en pianoles.

Joris zei gisteren nog tegen me: "Geweldig schat, die heerlijke quinoa oven schotel met dat stoofvleesje erbij, je kan wel proeven dat dat vier en half uur heeft moeten stoven!" Ja, de afgelopen drie maanden hebben echt elke dag vers gegeten uit de Hellofresh box want ik zeg maar zo, ik zeg de gezondheid van ons allen mag natuurlijk niet ten koste gaan van mijn drukke schema! Ik doe het zelf he, ik doe het zelf.. Oh daar komen de kleintjes aan.

Wat is er schat, waarom huil je? Wat? Ben je zo moe lieverd? Het was ook wel wat laat gisteren he, het lukte maar niet om die tafel van 13 er in te krijgen he? Nou weet je wat? Als we straks terug zijn van de bijles en de logopedie, dan mag je wel een uurtje op de bank. Vragen we gewoon of de yoga juf een keertje wat korter kan komen. Dan heb je misschien ook nog wat tijd over voordat je naar pianoles moet.  Nou dahag ladies, fijne middag he?"

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.