20 x inspiratie voor je
17 augustus 2021 

20 x inspiratie voor je "reisbucketlist"

Hoewel onze nekharen overeind gaan staan van het woord “bucketlist” is er helaas nog geen beter woord bedacht voor “een lijst met activiteiten of bestemmingen die dusdanig leuk of bijzonder zijn dat je ze ergens wel een keer gedaan of gezien wilt hebben”. Liefst voor je het loodje legt omdat het anders zo’n toestand wordt voor je familie. Zie die kist maar eens op de Chinese Muur te slepen. Of de Taj Mahal in. Enfin, we hebben dus een lijst voor je gemaakt van de twintig bestemmingen waar wij dolgraag nog eens naar toe zouden willen. En als jij nog inspiratie voor ons hebt, of je denkt "hoezo staat de Urker Express er niet tussen??", deel het dan hieronder!

 #1 Het noorderlicht, dat móeten we zien

In principe moet je natuurlijk helemaal niets. Behalve dit. Dit wíl je zien. Het Noorderlicht. Er zijn verschillende plekken waar je dit natuurverschijnsel kunt zien, zolang je maar ten noorden van de poolcirkel zit. Hoe schoner de lucht, hoe beter je het kunt zien. IJsland, Lapland en Noorwegen zijn de meest populaire bestemming om het Noorderlicht te zien. Neem wel hele dikke sokken en handschoenen mee, want het is daar ziekkoud. 

#2 Gorilla's in the mist in Rwanda

Het schijnt een life changing ervaring te zijn. Dat zeggen de mensen die het al gedaan hebben zoals onze blogger Yvanka. En dat maakte ons dus stikjaloers.  Je kunt de berggorilla's ontmoeten in Rwanda in het vulkanengebied bij Musanze. Er leven ongeveer 1.000 gorilla's op dit moment waarvan je een deel van de families mag ontmoeten. Kijk hier voor meer informatie. 

Lees ook: 11 redenen waarom een rondreis door Rwanda een echte aanrader is.

#3 Ruil je dagelijkse intercity ritje in voor de Transsiberië Express

"Het gaat niet om de bestemming maar om de reis er naartoe,” zei iemand ooit. We weten niet wie maar wel dat het waar is. De Transsiberië Express die via verschillende routes Siberich Rusland met China verbindt, is zo ongeveer de beroemdste treinreis op aarde. Als je de hele route aflegt dan ben je 9387 km verder dan waar je begon. 

#4 Vergeet de klimaatblues en maak een Antarctica cruise

Wie dit heeft gedaan, raakt er niet over uitgepraat. In Antarctica heb je nog echt de natuur in haar mooiste vorm, met verlaten witte landschappen die je nergens anders vindt. Dit zogenoemde zesde continent schijn je het beste te beleven aan boord van een cruise. Het is geen goedkoop geintje maar als je ervoor spaart, dan heb je ook wat. Wacht niet te lang want vanwege de klimaatveranderingen, breekt er dagelijks een ijsschots af. Just saying.

#5 Een keer in je leven wil je hier bij zijn: De Grote Migratie

Één van onze grootste reisdromen is een safari meemaken. Een van de beste plekken daarvoor is het Serengeti Park in Tanzania. Van november tot juni kun je hier één van de mooiste natuurverschijnselen zien: de jaarlijkse migratie van de grote grazers. De tofste bestemmingen voor een safari in Afrika vind je hier

#6 Als je dan toch wil leren surfen, doe het dan op z'n minst in stijl

Leren surfen, hierover zijn de meningen hier verdeeld. De helft van de redactie wil het altijd al een keer leren, de andere helft snapt niet wat een mens in dat koude water op zo'n rotplank moet. De tweede categorie heeft het vaak wel eens geprobeerd en bakte er niets van, maar dat terzijde. Als je nou bij de eerste categorie hoort en je wilde het altijd al een keer leren, doe het dan goed en ga naar het Filipijnse eiland Siargao of naar Sri Lanka. 

#7 Doe eens gek en beklim een gletsjer in IJsland

Dit is er een voor de sportivo's onder ons: een gletsjer beklimmen in IJsland. Een van de gaafste en meest avontuurlijke beklimmingen schijnt de gletsjerhike op de Vatnajökull te zijn. En voor het geld hoef je het niet te laten want je kunt tegenwoordig voor een prikkie naar IJsland vliegen, vooral vanaf Duitsland. 

#8 Slaap bij de monniken in Koyasan, Japan

Japan is sowieso een land voor op ieder lijstje. Schijnt. want wij zijn er nog nooit geweest. Maar áls we gaan, dan gaan we zeker naar het tempelstadje Koyasan in de bergen waar je in een tempel mag slapen. En we gaan wandelen tussen de kersenbloesem bomen, en sushi eten en ... nou ja gewoon dat soort dingen. 

#9 Deze is er speciaal voor de geschiedenis nerds: Petra in Jordanië

Kennen jullie de zeven wereldwonderen? Stiekem staan er vijf van de zeven op deze lijst (Taj Mahal, Macchu Picchu, Christo Redentor, de Chinese Muur en Petra). De Rotswoningen van Petra in Jordanië horen absoluut in dit rijtje thuis. Het is het hoogtepunt van Jordanië. Je vindt de oude stad in het zuid-westen van Jordanië, niet ver van de grens met Israël. Het is niet alleen een wereldwonder, maar zeker ook een natuurwonder, met lange kloven, hoge rotswanden en kalksteen in roze, gele en bruine kleuren.

#10 Dikke vette aanrader: een trip naar de Galapagos-eilanden

De Galapagos-eilandenzijn simpelweg magisch. Zeehonden die met je willen spelen, vogels met blauwe voeten die niet bang voor je zijn, prehistorische leguanen, het is echt een bizarre plek.  Iedere natuurliefhebber moét deze magische plek, die Darwin inspireerde tot zijn evolutietheorie, bezoeken. 

#11 Doe eens gek en ga tempelhoppen in Myanmar

Myanmar is van veel mensen een lievelingsland. De mensen zijn super hartelijk, de cultuur bijzonder en de tempels indrukwekkend. Eén van de hoogtepunten is een bezoek aan de tempels van Bagan, maar ook de Shwedagon Pagofotode en de pagodes van Kakku zijn adembenemend. 

#12 Speciaal voor de volgers van Wine-up: doe een wijntour in Stellenbosch

Hoe briljant is het dat je in Zuid-Afrika in Stellenbosch een hop on, hop off-tour kunt maken langs de wijngaarden? Het antwoord: heel briljant. Wij deden een stuk of vijf wijnhuizen aan, de één nog mooier gelegen dan de andere. En op elke locatie proefden we een stuk of vijf wijnen. Veel weten we er niet meer van, maar wel dat het met wijn was en fantastisch. 

#13 Carnaval vieren en Christus ontmoeten in Rio de Janeiro

Nog een wereldwonder: het beeld van Christus de Verlosser op de berg in Rio. Cristo Redentor is het beroemde beeld van Jezus Christus dat op de hoogste berg van Rio de Janeiro in Brazilië staat. Het is een gigantisch groot, betonnen beeld van 38 meter hoor. De spanwijdte van de armen is 28 meter. Het beeld strekt de armen wijd uit en kijk richting zee. Maar je gaat natuurlijk niet naar Rio voor een beeld. Je gaat naar Rio voor het carnaval. Check de fantastische outfits, de opzwepende muziek en de fantastische billen. Een optocht in Rio vergeet je nooit meer. 

#14 Lekker op je buik van een actieve vulkaan in Nicaragua

Niet ver van de stad Léon ligt de actieve vulkaan Cerro Negro. Die kun je beklimmen en het uitzicht over de ring van ruige, nog werkende vulkanen is geweldig. Je kunt daarna rustig naar beneden wandelen, gewoon zoals normale mensen doen. Maar je kunt ook, stel dat je een steekje loshebt en van avontuur houdt, op een sandboard naar beneden racen.

#15 Maak de roadtrip van je leven door de USA

Alhoewel de Route 66 officieel niet meer bestaat, kun je deze legendarische route in Amerika nog altijd afleggen. Route 66 begint in Chicago in de staat Illinois en eindigt in het Californische Santa Monica. De route is 3940 km lang en loopt door acht staten, waaronder Texas en Arizona. Echt een unieke ervaring! 

#16 India Taj Mahal

Met recht een wereldwonder: de Taj Mahal in India. Het gebouw werd gebouwd als mausoleum voor de vrouw van Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk. Zij stierf in het kraambed en verdiende een bijzonder grafmonument. Overigens staat heel India op onze bucketlist want dit land heeft zoveel fantastische plekken om te zien dat je er wel een maand voor wilt uitrekken. Minstens. 

#17 Macchu Pichu in Peru

Machu Picchu in Peru is een oude stad van de Inca’s die rond 1440 werd gebouwd. De stad is lang verlaten geweest. Pas aan het begin van de 20e eeuw werd Machu Picchu herontdekt. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat het doel van deze stad was. Behalve dat wij er allemaal graag doorheen willen lopen. Voor de sportieve Billy's: je kunt hier de Inca Trail lopen. Een intensieve, meerdaagse trektocht die eindigt in deze bijzondere stad. Maar je kunt ook gewoon de trein of de bus nemen (yes!)

#18 Dwaal door de blauwe straatjes van Chefchaouen, Marokko

Het fijne van dit mooie plekje is dat het super dichtbij is. In Marokko vind je prachtige oude steden, hoge bergen en eindeloze woestijnen en één van de mooiste plaatsjes is Chefchaouen in het noorden van het land, een dorpje dat hemelsblauw is geschilderd. Perfect voor de liefhebbers van Instagram want je kunt de hele dag voor fotogenieke muurtjes staan en Instagrammable doen. 

#19 Cruise naar St. Petersburg en Moskou

Rusland staat hoog op onze wenslijst. Je moet wel eerst even een doktersverklaring, je reisschema en je eerstgeborene doorgeven aan de ambassade anders krijg je geen Russisch visum maar dan heb je ook wat. De Russische orthodoxe architectuur en de fascinerende verhalen over Russische Tsaren zijn het zeker waard. 

#20 Lopen over de Chinese muur

De Chinese Muur in China is niet alleen een van de zeven wereldwonderen maar ook werelderfgoed. Weet je dat ook weer. De Chinese Muur is een enorme stenen muur die werd gebouwd als verdedigingslinie in het noorden van China. De Chinese Muur is bijna 10.000 kilometer lang en er overheen lopen een unieke ervaring. 

21. Ronddwalen zonder plan, doel of deadline

Eigenlijk gingen we twintig bestemmingen met jullie delen en niet eenentwintig. Maar dit is dan ook geen echte bestemming, het is een ongevraagde tip, Voeg aan je lijst ook een enkeltje toe naar een willekeurige bestemming en maak geen plan. Geniet vervolgens een paar weken van de ultieme vrijheid, een ervaring die je in ons leven niet vaak meer zult hebben. Vraag wel eerst vrij, dat scheelt een hoop gedoe achteraf. Wat zijn jouw droombestemming? Deel ze met ons! Ook als jouw favoriete bestemming Tubbergen of IJsselstein is, horen we het graag. Alles is fine.Lees ook: 11 redenen waarom een rondreis door Rwanda een absolute aanrader is.

Check dit hippe hotel in Moskou!
Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.