Gorilla's kijken in Rwanda? 4 x avontuurlijke bestemmingen met kinderen
17 augustus 2021 

Gorilla's kijken in Rwanda? 4 x avontuurlijke bestemmingen met kinderen

Zit je wel eens te denken aan het maken van een verre reis? Zie je jezelf al staan met je tieners in Machu Picchu in Peru? Of wandelend naast gorilla’s in Rwanda? Wij gingen op zoek naar verre reizen speciaal voor nieuwsgierige tieners met avontuurlijke ouders. Van deze vier bestemmingen werden wij heel enthousiast. Oh ja, twijfel je nog een beetje of een verre reis wel kan met (kleine) kinderen? Hier lees je 5 redenen waarom je het gewoon moet doen!

#1 Gorilla’s kijken in Rwanda

Wat dacht je van een familiereis door de eeuwenoude beschaving van Rwanda, het land van de duizend heuvels? Tijdens een avontuurlijke rondreis door Rwanda ontdek je het groene hart van Afrika. Dit is echt hoe je je vroeger als kind Afrika voorstelde: dichte wouden, gorilla's en chimpansees, maar ook savannelandschappen met leeuwen, zebra’s en giraffen. Rwanda is als reisbestemming bij het grote publiek nog vrij onbekend wat het een heerlijke bestemming maakt met weinig massatoerisme. Het land wordt nog vaak geassocieerd met de genocide van '94 op de Tutsi's en hoewel deze gruwelijke geschiedenis zijn sporen heeft nagelaten, is het land tegenwoordig één van de veiligste en schoonste landen van Afrika! Daarnaast zijn de mensen ongelooflijk optimistisch, open en vriendelijk. Zeker als je met kinderen reist, zul je veel bijzondere ontmoetingen hebben met de lokale bevolking. Wat je absoluut niet mag missen, is een chimpansee of gorilla trekking. De gorilla’s vind je in het noorden van het land in Volcanoes National Park bij Musanze. Dit is de enige plek ter wereld waar berggorilla's in het wild voorkomen. Je kunt één van de twintig gorilla families bezoeken en je mag dan een uur met ze doorbrengen. Dit is een ongelooflijk bijzondere ervaring. Een gorilla permit  kost zo’n € 1.200,-. Dat is geen kinderachtig bedrag, zeker niet als je met een gezin met kinderen* reist maar het is dan ook niet zomaar een uitje. Daarnaast wordt dit geld goed besteed: het gaat voor 10% naar de bouw van scholen en ziekenhuizen voor de mensen die in dit gebied wonen. Daarnaast wordt het geld besteed aan conservatie van de berggorilla’s. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gorilla populatie in een paar jaar tijd is gegroeid van tweehonderd naar duizend berggorilla's. Meer informatie over reizen naar Rwanda vind je hier: 11 redenen waarom een rondreis naar Rwanda een absolute aanrader is. * Let op: een gorilla tracking is alleen mogelijk voor kinderen vanaf 15 jaar.

#2 Dansen op de vulkaan in Indonesië

Tijdens een reis door Indonesië kijk je je ogen uit. Je kunt van eiland naar eiland hoppen (wist je dat Indonesië 17.508 eilanden heeft?? Wij niet.) maar ook uitgebreid een eiland bezoeken zoals Sumatra of Bali. Een reis naar het Indonesië is een geweldig avontuur voor het hele gezin. De uitzichten over de rijstvelden zijn adembenemend, net als de vele regenwouden. Je kunt ontzettend veel ondernemen van het bekijken van harige orang-oetans hoog in de bomen, tot fietsen bij de Borobudur en tussen de rijstvelden op Java, tot snorkelen op Bali.  En natuurlijk mag je een bezoekje aan de theeplantages niet overslaan. Maar wat je echt helemaal niet mag overslaan is een wandeling naar de actieve vulkaan Tangkuban Prahu op Java. Oh ja, en je moet ook beslist gaan fietsen door Yogjakarta en grijze dolfijnen gaan spotten en ook een treinreis ondernemen en met kippen, varkens en je koffer op een bankje zitten en  …. Nou je begrijpt het al: in Indonesië is genoeg te doen. Een familiereis op maat door Indonesië om nooit te vergeten vind je bijvoorbeeld bij Van Verre Family

# 3 Zandsurfen in de woestijn van Peru

Sommige dingen moet je je kinderen gewoon laten zien, een daarvan is: het wereldwonder Machu Picchu. Je moet wel een beetje in shape zijn, want het is een behoorlijke klim. Maar dan heb je direct een mooi doel om weer eens van die bank af te komen en je gymschoenen aan te trekken. Toch? En anders kun je ook gewoon de trein pakken naar het dorpje aan de voet van de Incastad en met de bus omhoog naar de top.  Je kunt in Peru van alles doen en bekijken. Natuurlijk ga je je kinderen laten kennismaken met de beroemde Incacultuur. Maar het is ook slim om wat actie aan het programma toe te voegen als je met kids reist. Dus dat wordt zandsurfen in de woestijn, panfluit spelen aan het Titicaca meer, raften tussen de vulkanen, mountainbiken door de Heilige Vallei en tokkelen door een bergkloof. Oh ja, je kunt ook nog even gaan vissen naar piranha’s in het Amazoneregenwoud als je je verveelt. En als je dan nog steeds energie overhebt, maak dan een meerdaagse trekking door het Andesgebergte. Een van de reisorganisaties die avontuurlijke reizen verzorgt naar Peru is RiksjaKids.

# 4 Oog in oog met leeuwen in Tanzania

Altijd al eens een safari willen doen? Dan moet je naar hét safariland van de wereld: Tanzania. Samen met je kinderen zoek je hier overdag ‘The Big 5’, terwijl je 's nachts in je comfortabele bedje luistert naar alle dierengeluiden. In de national parken van Tanzania vind je naast 'The Big 5', ook cheeta’s, nijlpaarden, giraffen, bavianen, zebra’s, impala’s, antilopen, buffels en zo kunnen we nog wel even doorgaan.  Wat je zeker niet mag overslaan, is een bezoekje aan de inactieve vulkaankrater van de Ngorongoro. Deze wereldberoemde vulkaankrater telt waarschijnlijk de meeste dieren per vierkante meter in heel Afrika. Een soort dierentuin dus maar dan in het wild. Dat is niet het enige wat het spectaculair maakt voor kinderen: er zijn in dit beschermde gebied ook extreem oude botten van onze voorouders gevonden en versteende voetafdrukken. Wie aan Tanzania (en Kenia) denkt, denkt automatisch aan het kleurrijke nomadenvolk de Masaï. Als je de kans krijgt, moet je zeker met je kinderen een bezoekje brengen aan een van de vele dorpjes waar de Masaï in hun ronde hutjes van takken en koeienmest wonen. Een reis naar Tanzania wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het bounty eiland Zanzibar. Juist na alle safari's, zijn de witte uitgestrekte stranden een verademing. En als je dan weer opgeladen bent na een paar dagen snorkelen, ga dan de historische stad Stone Town verkennen. Hier lijkt de tijd de afgelopen 300 jaar stil te hebben gestaan. Of maak met zijn allen een tocht met een traditionele Dhow (een soort aparte zeilboot). Wel graag in de boot blijven, anders moet je met een kind minder terug. Er zijn hier namelijk krokodillen. Onder andere Afrikareizen biedt reizen met kinderen aan naar Tanzania & Zanzibar.Lees ook: Op safari in Afrika? Dit zijn de 5 beste bestemmingen.

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.