23 Eigenaardige dingen die (bijna) alle vrouwen doen
17 augustus 2021 

23 Eigenaardige dingen die (bijna) alle vrouwen doen

Wij vrouwen hebben behoorlijk rare gewoontes, als je er zo over nadenkt. Welke man gaat er nou bijvoorbeeld in groepsverband naar de wc? Of welke man gaat voor de spiegel zijn beste “foto gezicht” oefenen? Wij doen dingen waar veel heren geen idee van hebben. En misschien kunnen we dat ook maar beter zo houden als je dit leest …

#1. We gaan regelmatig slapen met alle make-up nog op ons gezicht. En de volgende dag proberen we om zo veel mogelijk te recyclen van wat er nog op ons hoofd zit. 

#2. Gel nagellak van je nagels af peuteren en bijten. Ook al weet je dat je je nagels erdoor ruïneert en alleen nog van die gehavende dunne stompjes overhoudt. 

#3. Wachten met plassen tot de persoon naast je uit de WC vertrokken is. Anders "kun je niet". 

#4. Iedere zondag besluiten dat de volgende dag de eerste dag van je nieuwe, gezonde leven wordt. Een leven waarin je "gezonder en minder" gaat eten want “er nog moet echt een paar kilo af.” En iedere dinsdag besluiten dat deze week misschien toch niet zo’n geschikte week voor een start is. 

#5. Dit is ook echt een hele rare gewoonte: sniffen aan je eigen oksels. Al we denken dat we iets ruiken of we twijfelen of we wel deodorant op hebben gedaan, zwaaien we onze arm omhoog en hangen onze neus er schuin in. 

#6. We wassen ons haar niet zo vaak als je denkt. We spuiten gewoon wat droogshampoo op onze vettige lokken, net zolang tot de schedel onhoudbaar begint te jeuken. 

#7. Dagen achter elkaar trekken we dezelfde BH aan. Een week is geen uitzondering. Af en toe even ruiken of het nog kan en hupsakee, daar gaat ie weer aan. 

#8. Een maillot of panty aantrekken terwijl je weet dat er een gat in de voet zit. En dan de hele dag met dat irritante gevoel lopen van een blote teen die het leer van de schoen aanraakt. 

#9. Kleding een maat te klein kopen. Want, is onze theorie, als we straks wat slanker zijn, is het zonde als het te wijd zit. Tot die tijd hangt het, mét kaartje, in de kast te wachten. Of we proppen ons er tegen wil en dank in. 

#10. Aan je gezicht pulken. We nemen ons altijd voor om die puist-in-ontwikkeling op ons gezicht, te laten rusten. Want anders krijg je nog littekens! Na een dag gooien we dit voornemen plotseling over boord en gaan we alsnog los op de premature pukkel. Met alle gevolgen van dien. 

#11. Make-up over de datum gebruiken. Vooral de nagellak bewaren we vaak wel tien jaar. Even schudden en smeren maar met die klonterige meuk uit 2003. 

#12. Je eigen regels nooit naleven. Tegen al onze huisgenoten zeggen we “draai die dop nou eens op de tandpasta!” en “maak het bad schoon als je er in hebt gezeten”, maar als we zelf hebben gebadderd geldt dit allemaal niet. 

#13. Scheermesje zelden vervangen. Hetzelfde scheermesje iedere keer weer gebruiken ook al zit het ding vol met ranzige haren. Of nog erger: het scheermesje van je schatje gebruiken en daarna bij hoog en laag ontkennen. 

#14. Onze doelloze dagen. Uren na het douchen zit je nog in een handdoek op je bed te niksen of loop je in je badjas door het huis in plaats van je aan te kleden. 

#15. Nagels ruïneren part II. Een gescheurde nagel eraf trekken ook al weet je dat dat altijd verkeerd afloopt. 

#16. Nutteloze cleaningWe gebruiken steeds dezelfde reinigingstissue om ons gezicht schoon te maken net zo lang tot het watje zo vies is dat je er meer opsmeert dan afhaalt. 

#17. Droogscheren na het douchen. Na het douchen ontdekken dat je een deel van je been gemist hebt en het dan vervolgens “droog” bijwerken met een scheermesje. Waardoor je hele been gegarandeerd een dag rood en geïrriteerd is.

#18. De "Reserve onderbroeken theorie"Als je op vakantie gaat altijd drie onderbroeken extra meenemen “voor de zekerheid”. Terwijl je ze nog nooooit nodig hebt gehad. 

#19. Zeggen “ik ben er bijna” als je te laat bent terwijl je eigenlijk pas net wegrijdt en er nog zeker een kwartier over doet. 

#20. Fantaseren over de volgende vakantie terwijl je nog óp vakantie bent. 

#21. Ruzie maken met je schatje over iets dat niet gebeurt is maar wat wel had kúnnen gebeuren als jij niet opgelet had. 

#22. Zeggen dat je iets wel alleen kunt en dan boos en teleurgesteld zijn dat hij niet heeft geholpen. 

#23. Net doen of je de overvolle vuilnisbak niet hebt gezien waardoor je partner uiteindelijk de vuilniszak vervangt (en je pubers dit gedrag verwijten. Herkenbaar? Weet jij nog meer dingen die vrouwen stiekem doen die best raar zijn? Deel ze hier! 

Lees ook: Als je op Ibiza bent, moet je hier naar toe.

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.