Backpack kopen voor je kind of voor jezelf – dit moet je echt weten
17 augustus 2021 

Backpack kopen voor je kind of voor jezelf – dit moet je echt weten

Wie gaat backpacken met kinderen merkt al snel dat het geen goed idee is om het hele gezin 65 liter op de rug te hangen. Tenminste als je niet wil dat je oogappeltjes de rest van hun leven bij een fysiotherapeut lopen.  De ideale rugzak (hier verder ‘backpack’ genoemd omdat dat gaver klinkt) is afhankelijk van je postuur, budget en het doel waarvoor je het gaat gebruiken. Als je niet gaat rondreizen maar naar één of twee bestemmingen gaat, bespaar jezelf dan een hoop in-tas-graai-en-niets-kunnen-vinden-ellende en neem gewoon een rolkoffer mee. Ga je echt rondtrekken? Dan is een backpack wel redelijk noodzakelijk. En het staat natuurlijk ook nog eens ontzettend hip en dus rete Instagrammable.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een backpack?

Inhoud van een backpack

Wij vonden het handig om iedereen één grote rugzak te laten dragen en nog een kleintje op de buik voor als je overdag iets gaat doen. Voor kleine kinderen is het handig om hier potloden en papier etcetera in te stoppen zodat ze daar zelf op kunnen letten en onderweg wat te doen hebben. Bij grotere kinderen hoeft hier alleen een mobiel in. Let op, als je deze backpack in het vliegtuig mee wil nemen (en dat wil je), mag de kleine rugzak niet groter zijn dan 55 x 35 x 20. Dan het grote backpack. Kijk naar leeftijd maar vooral ook naar lengte. Dit is een handig rijtje om aan te houden: • Peuter 4,5 of 6 liter. Maximaal 2 kilo laten tillen anders heeft ie voor z’n 5e al een hernia. • Kleuter 6 liter. Maximaal 4 kilo. • Kind van 5 tot 9 jaar kan een rugzak van 11 of 13 liter dragen. Maximaal 6 kilo. • Kind van 10-13 jaar kan een backpack dragen van 16 tot 18 liter. • Tieners kunnen een backpack dragen van 23-50 liter. • Pubers en vrouwen kunnen een “normale” backpack dragen van 50 tot 65 liter. Je kunt er ook altijd voor kiezen om een tiener ook een normale backpack te laten dragen van 65 liter en dan niet helemaal vol te doen. Dan hoef je niet ieder jaar nieuwe rugzakken te kopen. • Heren kunnen makkelijk 65 tot 75 liter dragen. Behalve een heel klein en tenger heertje. Die kan beter een vrouwen backpack op. Grotere backpacks van 75+ zijn alleen voor mensen die aan bodybuilding doen of graag een rug aandoening willen.

Kwaliteit en prijs van een backpack

Voor een goede backpack betaal je tussen de € 100,- en € 200,- en je hebt er jaren plezier van. Ik heb bijvoorbeeld mijn oude huismerk backpack van Perry Sport nog steeds (aankoopdatum: 1997!). Je merkt absoluut een verschil in draagcomfort tussen een goedkoop huismerk en een kwaliteitsmerk aanschaft: je zweet minder, de rugzak snijdt niet in je schouders en je draagt de tas echt op je heupen. Daarom adviseren wij, je weet wel de grote kenners van Wine-up, je dan ook om voor een kwaliteitsmerk rugzak te gaan.

De beste merken backpacks

#1 Thule – De rugzakken van Thule zijn wat ons betreft echt de nummer 1. Ze zijn niet alleen handig voor verre reizen maar hebben ook een zakelijke lijn met laptop tassen en fancy handbagage trolleys. De koffers en tassen zijn stoer en strak zonder franjes en freubels Wij zijn helemaal verliefd op deze fotocameratas van Thule. Behalve dat er een miljoen vakjes ingebouwd zijn (belangrijk puntje: onthoud waar je je paspoort gestopt, scheelt een gênante situatie bij de douane ...), zit er een apart compartiment voor je spiegelreflex camera. Dit deel kun je er heel eenvoudig uithalen waardoor je een klein cameratasje hebt als je bijvoorbeeld een autorit maakt en alleen je camera even snel mee wilt nemen en de rest van je tas in de auto wilt laten. Er passen ook makkelijk een paar verschillende lenzen in. Thule heeft overigens ook rugzakken voor kinderen én rugzakken waar je kinderen mee op je rug dragen. En als je even klaar bent met die jammerende peuter op je rug, dan kun je heel soepel wisselen met je vent want het rompdeel en de heupband zijn supermakkelijk te verstellen. #2 Mammut– is ook een top merk. De meeste modellen zijn wat breder en verschillende modellen kunnen ook als schoudertas gebruikt worden. Het is wel een beetje een “net” merk dus de rugzakken zijn niet heel cool maar best zakelijk. Als je daar van houdt, is Mammut jouw merk. #3 Nomad is een bekend Nederlands merk met goede rugzakken met leuke kleuren maar wel een klein assortiment. Ze bieden kwaliteitsbackpacks met een goede prijs kwaliteit verhouding maar wat minder draagcomfort dan bijvoorbeeld een Osprey. #4 Wildebeast  is een fijn merk voor wie wat minder te besteden heeft en toch een fijne rugzak wil kopen. Het is het huismerk van Perry Sport. Uit eigen ervaring weten we dat dit prima rugzakken zijn. Het verschil in prijs merk je vooral in het draagcomfort.      

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.