De 15 slechtste openingszinnen…
15 augustus 2021 

De 15 slechtste openingszinnen…

Als je vroeger aan de bar een drankje bestelde en iemand naast je lispelde: ‘Zeg schoonheid, ken ik jou niet ergens van?’ dan draaide je niet eens je hoofd zijn kant op. Met zo’n slechte openingszin kon het nooit wat zijn. ‘Ken ik jou niet ergens van?’ is sowieso iets wat ik zelf nooit meer aan iemand vraag sinds ik vijftien jaar geleden aan Clarence Seedorf in de sportschool vroeg ‘of hij misschien ook uit het oosten kwam omdat hij me zo bekend voorkwam?’ ‘Nee’ zei die toen, ‘ik kom niet uit Twente en zat niet bij jou op de middelbare school.’ Helaas ging ik toen onverstoorbaar door met het opsommen van andere opties ‘heb jij dan toevallig ook paardgereden? Kwam je vroeger vaak op Terschelling? Of werk jij in die ene broodjeszaak?’ Hij fietste hoofdschuddend verder op de hometrainer naast me…

Maar goed. Die openingszin dus. Mannen van mijn leeftijd hebben klaarblijkelijk in al die jaren nog geen snars opgestoken en starten de conversatie met de meest afschuwelijke oneliners. Zo hoorde ik de afgelopen weken live of via internet:

 1. ‘Voel jij je ook zo oud in dit café?’
 2. ‘M’n moeder zegt dat blond wel wat voor mij is. Dus.’
 3. ‘Volgens mij ben jij best een stout meisje.’
 4. ‘Hoi. Ook op zoek?’
 5. 'Sorry ik had jeuk aan jouw knie'
 6. ‘Zo goede ‘s morgens wat ben jij een lekkere MILF!’
 7. ‘Hij zoekt nog een vriendin en hij vindt jou wel leuk.’
 8. ‘Hoi nice to match you schoonheid! Hoe wil jij je eitje morgen, gebakken of bevrucht?’
 9. 'Als je mij denkt te kunnen versieren dan heb je het goed.'
 10. ‘Ken ik jou? Je lijkt namelijk erg op m’n volgende vriendin.’
 11. 'Weet je dat je sprekend op Tooske lijkt!'
 12. 'Volgens mij had ik jou nog niet gehad!'
 13. ‘Zo Caro, je dacht ik ga met m’n blonde 40 + hoofd even op Tinder staan?’
 14. Tik tik tik op schouder en dan: ‘Ik wilde even kijken of de voorkant net zo mooi is als de achterkant.’
 15. ‘Hoi! Nou heb de grote stap maar gewaagd: internetdaten. Heb niet zo veel hobby’s en niet echt een sociaal netwerk maar ben wel een hele lieve jongen en heb veel veel liefde te geven. Ik heb niets te verliezen: Ik ben wie ik ben en dat is goed genoeg.’
Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.