Gescheiden.… en dan moet je daten
15 augustus 2021 

Gescheiden.… en dan moet je daten

‘Ik ben een happy single moeder van 40 jaar en 3 maanden, ik houd niet van gezeur, duiven, Jack Russels en servies van PiP. Ik rook zelden tot af en toe, heb een fraai tot gangbaar postuur. ‘k Ben anderhalf jaar gescheiden, zoek (nog) geen echte relatie, ben wel in voor een leuke date. Maar niet met psycho’s, saaie druiloren of getrouwde gasten.’ Zo heb ik mijzelf omschreven in m’n online datingprofiel.

 

Wie al een tijdje gescheiden is, ontkomt er niet aan: internetdaten. Je ontmoet echt niemand meer in de kroeg. Alle afspraakjes gaan tegenwoordig via internet, whatsapp en vooral Tinder. Nou klinkt het wellicht alsof ik er al razend veel verstand van heb, maar mijn datingscore is na anderhalf jaar single zijn: 7. En ik heb ook al 7 keer gedacht: ‘ik stop met dit stomme onlinedaten’.

Het lijkt altijd heel wat via de chat: grappig, knap, lief. En dan belt ie en dan heb je ineens een onverstaanbaar Drents accent aan de telefoon of een varkensknorlach. Tja.

Ik heb ook eens een date met twee bungelende beentjes over de barkruk gehad. Vergeten van te voren z’n lengte te vragen….

Daarom heb ik nu een lijst gemaakt met belangrijke criteria voor de volgende date:

  • grappig (maar niet zo dat ie op toekomstige familie verjaardagen al z’n zinnen begint met ‘komt een man bij de dokter…’)
  • slim (hij hoeft geen uitvinder te zijn, maar mag niet steeds ‘huh?!’ zeggen)
  • knap (volgens mijn definitie is dat: langer dan 1.85 cm, beetje spekkig, slag in het haar of krul, liefst bruin haar of geen haar)
  • origineel (geen meeloper of naprater maar ook niet te origineel dus niet met roze haar)
  • rijk en succesvol (hij heeft al dat geld dus niet geërfd, maar zelf verdiend)
  • lief (hij moet de hele dag willen knuffelen. Ik houd daar zelf niet altijd van maar dan duw ik ‘m wel weg)

De vraag is natuurlijk hoe eerlijk zo’n profielomschrijving is. Zo lees je hierboven wat er in mijn datingprofiel staat. Maar daar hoort eigenlijk te staan:

Caro: luistert slecht, zowel letterlijk als figuurlijk, ruimt nooit iets op, kan slecht koken, is eigenlijk sowieso een slechte huisvrouw, vindt haar eigen ideeën altijd briljant, verslaafd aan Bubblicious (2 pakjes per dag), gooit alles om, sport alleen om geen dikke reet te krijgen of om die er weer eens af te krijgen, wil alles uitproberen (ook al loopt dat niet altijd even lekker af), praat graag veel, hard en dwars door anderen heen, heeft een gat in haar hand, drinkt veel te veel en te vaak wijn en is officieel gestopt met roken, maar dat zegt niets. Verder best lief.

Iets in me zegt dat er geen man is die een wensenlijstje heeft waar deze eigenschappen op staan…

Volgende week heb ik date nummer 8. Hij heeft de dubbele K (kaal doch knap), een woest aantrekkelijke combi wat mij betreft. En hij lijkt geestig. Dan hoeft ie alleen nog maar rijk en succesvol, slim, lief en origineel te zijn. Ik ben niet zo moeilijk. Dit wordt ‘em. Let maar op!

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.