De Yogajuf

"Ze is echt héél knap.." verzucht de leuke man gelukzalig, wanneer ik hem vraag hoe zijn nieuwe liefde er uit ziet. “Yoga lijf weet je wel, zo heel lang en slank en pezig…echt super mooi en lenig…”. Ik knik begrijpend, als one of the guys. Ik werp zijdelings een blik in het raam naast ons en zie mezelf staan. Niet erg lang en slank is al helemaal niet het eerste woord dat in me op komt. En pezig?? Ik heb geen pezen. Een yoga-lijf lijkt me zelf ook best fijn.

“En is ze ook grappig?” vraag ik door. Er zal toch best iets mis zijn met haar.

“Oh ja, we lachen ons rot samen. En ze is dus echt heel erg slim. En creatief ook nog eens. Ze maakt de mooiste dingen, echt heel indrukwekkend. Ja, eigenlijk is ze helemaal perfect.” Hij neemt een slok van zijn biertje en pakt zijn telefoon. Djiesus, hij heeft het wel getroffen. Dat vindt hij zelf duidelijk ook. Een beetje jammer is het wel, deze meneer is echt een leuk exemplaar, zo kom je ze niet vaak tegen. Dat dacht het yogalijf waarschijnlijk ook met al haar pezen. Ondertussen laat hij me op zijn telefoon de ene foto na de andere zien. Ik kijk met dichtgeknepen oogjes naar het scherm, want ik wil mijn leesbril nu niet pakken. Yogalijf heeft vast perfect scherp zicht in het donker. Ik doe gewoon alsof. Ik zie allemaal foto’s die zo uit een Glossy lijken te komen.

Yogajuf met duikbril

Kiekjes van hem en het Yogalijf samen op de bank (romantisch), de Yogajuf met een lief knap kind op een strand (aandoenlijk), het Yogalijf met een duikbril op (grappig?), een selfie van hem in een soort van schaduwachtige omgeving (slaapkamer?) met zijn gezicht tegen de yogajuf.… bah. Het zal wel komen doordat ik deze week een onwijze clash had met ex-lief dat ik het even niet trek, dat blije liefdesgedoe. En ik ben eigenlijk gewoon jaloers op de yogajuf.

Ik wil óók complimenten

Ik wil óók dat er iemand bestaat die zo lief over me praat en met een gelukzalige glimlach zegt dat ik ‘heel erg slim en grappig’ en vooral ‘heel erg mooi en lief’ ben. Maar dat zeggen alleen mijn kinderen tegenwoordig nog tegen me. En mijn moeder.

Ik rond het gesprek maar eens af met deze leuke maar verliefde man. Alsof hij me dan opeens voor het eerst ziet, zegt ie: “Jij hebt trouwens leuk haar!” Blij verrast dat ik blijkbaar ook best iets leuks heb in zijn ogen, probeer ik een gevat antwoord te geven.

Dan zegt ie er achter aan: "Mijn vriendin heeft ook zo’n bos krullen… maar dan heel glanzend".

Ik neem nog maar een wijntje.

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.