Het grote geheim achter sporten...
15 augustus 2021 

Het grote geheim achter sporten...

Ik heb deze week een hele belangrijke ontdekking gedaan. Eindelijk weet ik waarom iedereen sport. De goede conditie en de killer body zijn slechts bijvangst. It’s all about something else.

Bij Zumba zag ik de eerste tekenen. In een klef zaaltje stonden we met zo’n dertig vrouwen variërend in leeftijd van 18 tot 65 jaar, loerend naar onszelf en elkaar in de spiegel te wachten op de juf. Dat bleek een meester te zijn. Een klein onooglijk wezen van maximaal  1 meter zestig met een lekker gek hoedje op, liep het podium op. Knipoogde naar een paar 40 + vrouwen die daar serieus van onder de indruk leken, zette de muziek aan en begon ritmische moves te maken. Het geheel werd iedere minuut opzwepender en voor ik het goed en wel door had stond de gehele zaal, niet gehinderd door enige gêne,  pompende bewegingen te maken op ‘I’m sexy and I know it’. Terwijl ik onwennig een beetje mee pompte, moedigde een soort ‘Obese-deelnemer’ naast me mij aan om toch vooral lekker ongeremd mee te doen. Want: ‘niets is hier fout, als je maar lekker beweegt op de muziek.’ Okeeeee.

Bij een lesje yoga kreeg ik een tweede aanwijzing. Nou vind ik het altijd moeilijk om me te concentreren als er van die ‘ik weet alles van yoga en laat me lekker gaan’ types tussen zitten. Hun speciale yoga ademhaling klinkt alsof ze moeten braken. Vandaag zei de juf na een aantal ‘zonnegroeten’ dat we lekker met de bekkenbodem spieren in de weer gingen. Nou is dat een spiergroep waar je op het strand bijzonder weinig van ziet, dus zelf was ik wat teleurgesteld dat we daar de hele les aan gingen besteden. De yogajuf vertelde trots waarom juist zij die spiergroep zo goed kon doceren: ‘ ja want dankzij jarenlange ervaring heb ik m’n Mula Bandha erg goed onder controle’. ‘Eh je watte?’ vroeg ik. Nou laat ik de uitleg die toen volgde zo samenvatten:  juf kan de spier ‘die de afsluiting is van de bron in de bekkenbodem en die loopt van de anus tot de vulva, heel fijn bedienen en daardoor lekt er geen "levensenergie" meer weg.’ Dus…..  'Oh tuurlijk' zei ik, 'laten we snel beginnen.'

Gisteravond viel eindelijk het kwartje. Tijdens een lesje Bodypump. Dat is gymmen met stangen en gewichten. 'Als je er maar  slank van wordt' zuchtte ik terwijl we, met gewichten in onze nek, kniebuigingen maakten. De juf leek het nogal heerlijk te vinden die beenspier training: 'oooh jaaa, voelen jullie ook hoe lekker? Ja nog 8 en 7, 6, 5, je mag nog 4 x en langzaam nu. Jaaaa langzamer, nog langzamer.' Bij de armspieren ging ze nog veel harder tekeer en ontstond er een ware SM sfeer in het zaaltje: 'Jullie willen dit toch? Buigen dan maar! Of wil je soms die kipfilets op het strand? Nee toch? Je vindt dit fijn zo, he?’

En toen, ineens, zag ik het grote geheim achter sporten: sex. De reden waarom er mensen zijn die dit tig keer per week doen, vrijwillig, die om de dag hardlopen, meedoen aan de olympische spelen, alles was me ineens duidelijk. Sporten is seks. En ik heb het nooit gezien. Zo jammer.

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.