'Ik ken iemand die ook gescheiden is, dus....!?!'
15 augustus 2021 

'Ik ken iemand die ook gescheiden is, dus....!?!'

Sinds ik gescheiden ben, hebben m’n vrienden een nieuw levensdoel: koppelen. Iedereen kent wel iemand die ‘ook gescheiden is’.  Anna begon. Terwijl het snot nog uit m’n neus liep omdat ik haar net vertelde hoe we het nieuws aan de kinderen wilden brengen zei ze: ‘misschien ben je er nog helemaal niet aan toe, en dat geeft ook niets, maar ik weet toch al een heel leuk iemand voor je!!! Vriend x is echt NET wat voor jou! Hij is ontzettend leuk, attent en rijk. Daar ga jij dus binnenkort mee afspreken! Nou ja, nadat de kinderen het ook weten dan’.
Gelukkig gunden m’n andere vriendinnen hun kennis geen labiele date. Dus mocht ik van hen eerst even uithuilen. Een maand of twee. Met moeite.

Inmiddels, heel wat mislukte dates verder, heb ik ontdekt dat er achter dat koppelen een hele eigenaardige gedachte schuilt. Het feit dat je beiden single bent, betekent volgens de koppelaars dat je, met een aan zekerheid grenzende mate van waarschijnlijkheid, op elkaar valt. Het is een beetje hetzelfde wat mensen doen als er iemand uit de kast komt: ‘He wat leuk! Ik ken nog iemand die homo is, misschien is dat wat voor je..?’ Klinkt heel logisch toch?

NEE. Tuurlijk niet! Hoe groot is de kans dat een willekeurige homo op een andere willekeurige homo valt? Of twee willekeurige hetero's op elkaar? Die kans ligt dichter bij 0 dan bij 100%. Ik zou deze bizarre gedachtegang daarom vanaf nu graag de ‘Is Ook Homo' theorie (IOH theorie) willen noemen.

Enige doelgroep bij wie deze theorie wel werkt is bij kleine kinderen. Als je een paar kinderen van rond de 2, 3 jaar samen in de zandbak zet, kun je rustig zeggen: ‘kijk nog een meisje’ of ‘kijk, dat kindje is ook 3’ en dan kijken ze elkaar blij aan en worden beste vrienden. Maar ook dit kan maar tot een bepaalde leeftijd. Bij vrouwen dan. Mannen kun je op hun 60e nog bij elkaar zetten en zeggen: ‘kijk hij heeft ook bier’ of ‘kijk deze houdt ook van voetbal’ en dan zijn het gegarandeerd beste maten.

Vorig jaar paste ik de IOH theorie toe bij m’n dochter van 8 op een feestje. Ik zei: ‘kijk eens, dat meisje daar is ook 8, ga daar maar naar toe!’ Ze keek me vernietigend aan en sneerde: ‘he mam, die vrouw daar is ook 39, ren er snel naar toe dan kunnen jullie beste vriendinnen worden’. Zij had em toen al door, de IOH theorie.  Scheelt weer voor als ze later gaat scheiden.


Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.