Meer tijd voor mezelf én m'n gezin....
16 augustus 2021 

Meer tijd voor mezelf én m'n gezin....

We zitten met z'n drieën in de kroeg. "Eindelijk" zeg ik. "Dit moeten we echt vaker doen". Caro en Anna kijken me ietwat verbaasd aan. Op zich hebben ze een punt. Ik ben meestal degene die niet kan of op het laatste moment afzegt. "Ik meen het", zeg ik: "alles wordt anders in m'n leven.

Ik laat m'n leven niet langer bepalen door m'n agenda. Ik ga hoe dan ook meer tijd vrij maken voor mezelf en voor de belangrijke mensen in mijn leven".

Origineel idee

"Origineel idee". Zegt Caro. "Hoe kom je daar deze keer zo bij?" "Ik heb een training gevolgd en daar moest je opschrijven wie of wat echt belangrijk voor je zijn. En vriendinnen stonden bovenaan mijn lijst. Nou ja, onder kinderen, Pieter, familie, sporten en tijd voor mezelf dan". We schieten in de lach. "Hoe ga je dit doen?" Vraagt Anna, "ik bedoel het streven is top, maar hoe breng je zoiets in de praktijk?"

Alle apps verwijderd

"Ik heb Facebook van m'n telefoon gegooid" zeg ik trots "en instagram ook". Anna lacht: "Je zit nooit op Instagram". "Nee", zeg ik, "en nu weet ik tenminste zeker dat dat ook nooit gaat gebeuren. Ik ben het oeverloze gesurf zat. Al die perfecte leventjes, die trotse moeders met jarige kinderen en al die meningen. Het levert me niets op. Pure tijdverspilling.

Ik heb ook meteen alle nieuwssites verwijderd. De echt belangrijke dingen hoor ik wel. Ik zat vooral op achterklap te lezen hoe Leonardo di Caprio z'n miljoenste film had gemaakt en één of andere jonge Brandsteder weer gevochten had". "Tja", zegt Caro, "dat komt natuurlijk omdat z'n vader naar prostituees ging". Ik kijk haar verstoord aan: "kijk, dat soort dingen interesseren mij dus helemaal niet meer".

Het eerste wat ik deed 's ochtends

"Het punt is, ik kon er niet van afblijven. Ik was nog niet wakker of ik begon al: even m'n telefoon checken. Elk vrij moment deed ik dat opnieuw. Meestal uit verveling of uitstelgedrag. Nu begin ik met mediteren, werk ik effectiever en heb ik 's avonds meer tijd voor mezelf én voor de mensen om me heen". Echt een aanrader!

Heel zen

Een week later kijk ik eens om me heen. Daar zit ik dan zen te zijn. Voor de derde keer deze week. Niemand zegt een woord tegen me. Jongste zoon (9) 's ligt op bed. Oudste zoon (13) maakt huiswerk en kijkt naar youtube. En Pieter zit de godganse avond op z'n I-pad.

Hmm, zou het lang duren om zo'n app opnieuw te installeren?

Over de schrijver
Zegt altijd dat ze niet zoveel meemaakt, maar eigenlijk overkomt haar elke dag wel weer iets. Ze is onhandig en slordig, maar ontkent dat. Het ligt meestal aan de omstandigheden. Ze bemiddelt de hele dag voor jan en alleman, kent altijd wel iemand die een broer heeft met een kennis die iets kan fixen voor je. Ze is nog niet zo lang geleden gescheiden, haar ex Pieter is een goeie vent. Als echtscheidingsadvocaat blijkt ze ook voor zichzelf best goed in scheiden. Samen met Pieter zorgt ze voor hun twee dochters (8 en 12), maar het liefst zou ze ze altijd bij zich hebben. Op de dagen dat ze zonder de kinderen is werkt ze vooral veel. In de avonden zit ze urenlang te shoppen op internet, gooit haar winkelmandje helemaal vol met kleding maar rekent nooit af omdat ze in slaap valt op de bank. Ook probeert ze haar kookkunsten te verfijnen nu ze single mom is. Dat lukt niet echt. Net zoals doordeweeks geen wijn en niet meer roken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.