M'n vrienden willen wel een MILF-je...
15 augustus 2021 

M'n vrienden willen wel een MILF-je...

De muziek staat keihard. Ik probeer door de rook heen te kijken en schiet in de lach: Vriendin nr 1 (40) maakt mega zwoele moves op een soort podium aan de rand van de dansvloer. Aan beide kanten van haar danst een of andere kerel half tegen haar aan. Daarnaast probeert vriendin nr. 2 (39) de hele dansvloer mee te laten doen met een soort macarena. Het lukt niet.

Het zou een gewone vrijdagavond kunnen zijn. Op zich heb ik ze zo wel vaker meegemaakt. Als ik nog wat beter kijk. Zie ik dat er van vriendin 1 met die kerels, foto's worden gemaakt. He? Hoezo dat?? Een jongen (23), naast me, ziet waar ik naar kijk en legt het uit: 'Ja, vrienden van me. Zijn benieuwd hoe het is met een Milf'. Pardon?!!? Ik probeer cool te blijven en zeg soort van uitdagend: 'jij niet zeker'. Hij wordt er gewoon wat verlegen van; 'Nou ja, we zagen jullie binnenkomen en maakten er wat grapjes over'.

OMG. Dit is het moment. Het moment waarop het tot me doordringt. Jarenlang dacht ik werkelijk dat je het verschil niet echt zag als wij op een terrasje naast die studentikoze types zaten. Ik dacht dat wij de dans konden ontspringen. Omdat we nog steeds best hip zijn -denken we-, redelijk veel drinken -is waar- en ook nog wel op stap gaan -zou vaker mogen-. En als je met zo'n vriendinnenclubje uit je studententijd in de kroeg staat, is het ook weer net als vroeger. Alle kinderen zijn vergeten: de een danst nog steeds op het podium, de ander is nog immer een flirt-koningin, weer eentje redt haar vriendin zoals gewoonlijk uit nog gênantere situaties, en de grootste schreeuwer schoffeert nog altijd de portier. Niets nieuws onder de zon. Maar de waarheid is: het is niet net als vroeger. We zijn simpelweg te oud in deze kroeg. We zijn goddomme een attractie: een bende Milfen blijkbaar.

Met z'n tienen in een onbekende stad is het onbegonnen werk iets leuks te vinden. Toen iemand uit deze kroeg -waarschijnlijk dronken- riep: 'he, lekkere wijven' was er geen houden aan. Dit was 'the place to be'. Er zijn echt alleen maar studenten, maximale leeftijd gok ik op 23. Ze schelen dus sowieso minder in leeftijd met m'n dochter dan met mij. Maar goed, de meesten van ons hebben al zoveel gedronken dat het niets uitmaakt.

Als alle vriendinnen, ook die op het podium, uit gedanst zijn, hangen we nog een beetje bij de bar. Af en toe komt er een nieuwe jongen dapper contact leggen. Doet ie soort dansje tussen ons door. Dat gaat vrijwillig: om stoer te doen voor z'n vrienden. Of totaal onvrijwillig als ie geduwd wordt. De helft van ons heeft inmiddels de hakken uitgedaan en staat er, met zere voeten, op panty kousjes bij te lachen. Onze tasjes staan op de grond of op de bar. Ik probeer nog een beetje bijdehand te doen naar de iets oudere barman die zich -in mijn ogen- staat uit te sloven. 'He man, wat sta je nou hip te doen, jij bent toch meer van onze leeftijd'. Hij kijkt me ijzig aan en draait zich om. Vroeger had ik toch altijd succes met deze 'hard-to-get-achtige' houding. Goed. We call it a night. Op onze kousjes strompelen we naar het hotel. Een memorabele avond.

De volgende ochtend op tijd - want uitslapen lukt niet zo goed meer-, zegt vriendin 1 bij het ontbijt: 'woehee, de mannen zagen ons nog gewoon zitten gisteravond'. Nadat ze het filmpje bekijkt, valt ze stil: 'OMG 'de man' waar ik tegenaan zat de limbo-en was een lokaal gastje van 21 met een gelkuif'. De meesten van ons leek het ooit wel leuk om Milf genoemd te worden. Soort van compliment, dachten we. Inmiddels weten we beter. Voortaan zoeken we een kroeg met mensen van onze eigen leeftijd. De waarheid is -boem- binnengekomen. Het filmpje gewist. We stappen brak in de auto terug naar huis. Als we snel zijn, halen we de hockeywedstrijd van de kinderen nog.

Lees ook: U mag uw bovenkantje even vrij maken.

Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.