Verre reizen met tieners? 5 redenen om het gewoon te doen!
17 augustus 2021 

Verre reizen met tieners? 5 redenen om het gewoon te doen!

De een lijkt het verschrikkelijk, de ander zweert erbij: verre reizen met kinderen. Maar ben jij, net als wij, vooral nieuwsgierig hoe het is en weet je nog niet of je een verre reis zult ondernemen en waar je dan naar toe moet gaan? Dan moet je zeker verder lezen! Daar komen ze, de grote voordelen van reizen met kinderen!

# 1 Quality time Je hebt dikke vette family quality time met je kids. Ja, het is een vreselijke uitdrukking maar het is wel zo. Op de camping in Frankrijk ga je toch vaak ’s avonds nog even met je telefoon zitten spelen terwijl je een wijntje drinkt voor je sleurhut. Als je een een trekking doet door Peru of in een trein door Indonesië rijdt, heb je daar helemaal geen zin in.

# 2 Contact met andere mensen Je maakt heel snel contact met de lokale bevolking als je met kinderen reist. Ze trappen een voetbal terug, een omaatje aait over hun haar, het contact is met kinderen zo gelegd. Dat geldt ook voor medereizigers. Met kinderen maak je snel een praatje. Als je niet zo houdt van contact met anderen, kan je ook aan je kinderen vragen of ze stuurs voor zich uit willen staren en de hele dag oogcontact met anderen vermijden ;-)

#3 Omdat het nu nog kan Deze is pijnlijk maar waar. De kinderen die na hun 17e nog met hun ouders op vakantie willen, zijn op een hand te tellen. Now is the time, dus doe het nu voor het te laat is. Je moet NU herinneringen met ze maken. Ja, ik geef toe, dit is een dramatische.

#4 Vergroot hun wereldbeeld! Tuurlijk is het mooi dat kinderen door een verre reis zien dat olifanten ook voorkomen buiten Artis maar nog veel mooier is dat ze zien hoe anderen mensen en met name andere kinderen leven. Het maakt ze echte wereldburgers die hun mening niet alleen baseren op hun eigen kleine Enzo Knol wereldje maar ook weten dat er in Sri Lanka kinderen voetballen naaien voor 0,20 per dag.

#5 Zo zag je de wereld nog nooit   Kinderen zijn natuurlijk hele rare wezens met een heel andere gedachtengang dan jij. Dat maakt dat hun dingen opvalt die jij nooit zou hebben gezien of dat ze over dingen die je samen ziet, vragen stellen die jij nooit zou hebben bedacht. Met andere woorden: kinderen kijken anders naar de wereld en laten je zo allemaal nieuwe dingen ontdekken. Van ‘hoe slapen olifanten?’ tot ‘waarom eten Japanners sushi?’, vragen van kinderen zijn altijd fascinerend. Nouja, meestal dan, want ‘maaaam, hoe lang duurt deze saaie rondleiding nog?’ zul je ook heus wel eens krijgen. Overtuigd? Dan moet je even met ons meedromen over deze bestemmingen

Over de schrijver
Is een single mom and loves it. Nou ja, ze weet eigenlijk niet precies wat ze ervan vindt, ze overleeft het in ieder geval prima. Ze heeft drie kinderen, met een mening. Dat hebben ze op zich niet van een vreemde. Haar leven is een soort achtbaan sinds haar scheiding: wilde dates, experimentele vakanties, veel te veel drinken en roken. Als het maar nieuw en niet alleen is. Dat drukke leven houdt haar jong en in beweging en allebei is essentieel. Want rimpels heeft ze al en zonder beweging groeit ze dicht. Oud én vet is killing voor de datingjungle. Ze is dus ook bereid tot elke ingreep om dat te voorkomen. Maar meestal denkt ze ‘boeien’; morgen is de eerste dag van m’n nieuwe leven
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.