Ik hoef niet met een baardaap te kussen
15 augustus 2021 

Ik hoef niet met een baardaap te kussen

Georgina Verbaan zei een tijd geleden dat ze Bin Laden een aantrekkelijke man vond. Ze had van te voren vast niet bedacht wat dat allemaal teweeg zou brengen: inmiddels hebben we een straatbeeld vol mannen met baarden. Was het een paar jaar geleden volkomen duidelijk: man met baard = moslim of 'man die onderkin verbergt'. Inmiddels is alles anders.
Bedankt Georgina: de baard is hip.

Ik vind er werkelijk niets aan. Nou ja, zo'n George Clooneyachtig tweedaags stoppelbaardje doet me dan nog wel wat. Maar baarden van echte haren? Brrr. Zodra de lengte meetbaar is, is het gewoon vies. Bij het eten blijven er van die kruimels in hangen, na het drinken blijft het nattig en na het zoenen is je kin rood. Denk ik. Het sex-appeal van de man daalt wat mij betreft exponentieel met elke extra millimeter aan baardhaar lengte.

Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Ook m'n blog vriendinnen lopen niet warm bij het idee een baardman te moeten kussen. Al filosoferend wisten we ineens waarom. En dat verklaart eveneens dat geen man boven de 40 een baard heeft. Al die hippe, behaarde vogels zijn tussen de 20-35 jaar.
Een baard herinnert een veertiger aan zijn of haar jeugd. Aan de kriebelige, irritante baard van je vader. Aan de 'van harte proficiat grote meid!-smakkerd' van je oom tijdens de verjaardagsvisite. Aan de meester met stukken van je traktatie in z'n baard. Aan al die vaders van vriendinnen en aan die elektrische scheerapparaten. Nee echt, een baard is zoooo jaren tachtig.

Mijn man laat deze hype dus lekker links liggen, die van Esmee ook. En Caro verklaart stellig dat ze 'spuugt op alle baardemansen'. Dus een gerustellende conclusie: geen harige kus scenes voor vrouwen rond de 40.

Kijk; daarom ben ik blij 40 te zijn!

Over de schrijver
Gelooft in een maakbare wereld en heeft overal een mening over, maar maakt er zelf vaak een potje van. Vooral omdat ze altijd te druk is: met een eigen bedrijf, drie kinderen, vriendinnen, familie, sportclub en ook nog een man. Als het haar te veel wordt om al die ballen in de lucht te houden, laat ze ze gewoon vallen. Dan leest ze tot diep in de nacht romannetjes, kijkt obsessief - zelfs op de wc- Netflix series of shopt (online) hele mooie spullen die ze helemaal niet nodig heeft. Ze heeft dan ook meer dan 50 paar schoenen. Ze zegt altijd dat ze het ook prima kan redden zonder luxe, biologische slager, bezorgservice en werkster, maar dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat je tegen discriminatie bent, terwijl je nog nooit een buitenlander hebt gesproken.
Reactie plaatsen

Zoek meer verhalen

Meer dan 200+ verhalen van vrouwen met een fantastisch rotleven

Gratis nieuwsbrief Geen gezeur, meer wijn

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig nieuwe verhalen in je inbox.